DIO Bedum sluit seizoen in stijl af

De heren volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen eenvoudig weten te winnen. Tegenstander Webton Hengelo werd in sporthal De Beemden met 3-0 naar huis gestuurd. Voor de Bedumers was het de tiende overwinning op rij en dat mag als een bijzondere prestatie worden omschreven.

Coach Edwin ten Kate van DIO Bedum begon met Rik Bakker, Jochem van der Veen, Tobias Havinga, Jan Bakker, Jochem van Diepen, Nico Hoekstra en als libero Niels Kuypens. Het begin van de eerste set was aan beide kanten slordig. Voornamelijk op de serve ging er veel fout. Toch hadden de Bedumers het betere van het spel. Bij een stand van 12-10 kwam Webton even langszij tot 12-14, maar daarna stelde DIO weer orde op zaken. Via 17-15 en 21-19 liep de thuisploeg verder weg. Webton kwam er verder niet meer aan te pas. Met 25-19 werd de eerste set binnengehaald.

In de tweede set begon het beter te draaien aan de kant van DIO/Bedum. Bij een stand van 7-4 in het voordeel van de thuisploeg was het de beurt aan Jan Bakker om te mogen serveren. Met zijn harde sprongserve bracht hij Webton verder in de problemen. Bij 12-4 kwam er een einde aan de serve reeks van Bakker. Het gat was voor de gasten uit Hengelo niet meer te dichten. DIO kon verder uitlopen en bij een stand van 24-15 werd het winnende setpunt binnen geslagen.

In de derde set ging het weer gelijk op. DIO verdedigde veel, maar kwam ook regelmatig de sterke blokkering van Webton tegen. Bij een stand van 16-17 in het voordeel van Webton, kwam wederom Jan Bakker aan serve. Meteen maakte hij een direct punt, waardoor de coach van Webton een time-out aanvroeg. Het daarop volgende servepunt van DIO zorgde voor wederom een time-out aan de kant van de gasten. Het had geen effect. Bakker serveerde door naar 20-17. Het verzet van Webton was definitief gebroken. Met 25-20 pakte de thuisploeg ook de derde set en won daarmee de wedstrijd.

DIO kan weer terug kijken op een goed seizoen in de Topdivisie, met een keurige vierde plaats als eindresultaat. Helaas nam de ploeg ook afscheid van twee spelers. Tobias Havinga was maar liefst veertien jaar speler van het eerste herenteam. Voor hem was het moment aangebroken om een stapje terug te doen. Ook Alex Bell Moratto verlaat de ploeg uit Bedum. De geboren Canadees vertrekt aankomende week weer richting zijn thuisland. Beide heren werden bedankt voor hun prestaties voor de ploeg en voor de vereniging.

No Replies to "DIO Bedum sluit seizoen in stijl af"