Reserves Farmsum blazen NEC omver

Op Sportpark Tuikwerd in Farmsum stond zondagmorgen het duel tussen de reserves van Farmsum en NEC Delfzijl 3 op de rol. Dit duel zou normaliter voor de winterstop al gespeeld worden. De roodgelen zaten in een flow na de derbywinst van vorige week en waren dan ook vastbesloten om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Dat gebeurde, want de thuisclub zegevierde met 8-2.

Farmsum zette vanaf het begin druk naar voren en in de 9e minuut bezorgde Merijn Tiekstra de bal bij Herbert van Brugge die vervolgens de bal onhoudbbaar achter de Delfzijlster keeper Erik Roels schoot: 1-0. NEC Delfzijl kwam daarna iets beter in de wedstrijd, mede doordat het Farmsumer middenveld niet goed omging met de man in balbezit. Dit resulteerde in de 23e minuut dan ook in de gelijkmaker:1-1. Twee minuten later redde vierde keeper Alwin Schuitema op een schot van NEC en behoedde Farmsum voor een achterstand. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Een mislukte voorzet van Herbert van Brugge werd door keeper Erik Roels niet goed verwerkt en zeilde zo het Delfzijlster doel in: 2-1.

Farmsum creëerde voor de rust nog een paar kleine kansjes mede door goed voetballen van de twee nieuwe aanwinsten Marcel en Niels van Es, maar daar kwamen geen doelpunten uit. Omdat ook uitblinker en voorstopper Maikel Mannes en keeper Alwin Schuitema geen man en bal meer lieten passeren bleef de 2-1 tot en met de rust op het scorebord staan.

Na de rust was het alleen maar Farmsum dat de klok sloeg en in de 59e en 62e minuut was het spits Herbert van Brugge die de 3-1 en 4-1 op het scorebord schoot. NEC wist zich geen raad met het spel van de thuisclub en had geluk dat de altijd goed spelende spelverdeler Andreas Tjalma nog met zijn gedachten elders zat, zodat de uitslag niet in de dubbele cijfers zou lopen.

In de 66e minuut was het nieuwkomer Niels van Es die de 5-1 verzorgde en in de 70e minuut was het Michael de Leeuw die op aangeven van Herbert van Brugge de 6-1 binnenschoot. Het feest werd compleet toen Andreas Tjalma de bal op Sven Reiffers speelde, die vervolgens de bal beheerst onder de Delfzijlster keeper doorschoof: 7-1. Reiffers verzekerde zich met die treffer van een plek op de einde seizoens-barbecue.

Twee minuten later was het NEC dat toch nog een doelpunt mee kon pikken na een goede aanval: 7-2. Het slotakkoord was voor Merijn Tiekstra die de bal op een presenteerblaadje kreeg van rechtshalf Andre Strijbos en de 8-2 eindstand op het scorebord schoot.

Een eervolle vermelding was er nog voor Herbert van Brugge die in de eigen zestienmeter een bal wegkopte, alsmede voor Pieter Smeltekop die als laatste man menig tangodanser jaloers maakt met zijn onnavolgbare bewegingen. Wederom een prima overwinning voor de Farmsumers die nog steeds meestrijden om de titel.

Komend weekeinde wacht wederom een thuiswedstrijd voor de roodgelen. Dan vindt om tien uur de aftrap plaats tegen HSC 3. Er is Farmsum alles aan gelegen om de deze wedstrijd te winnen mede omdat de uitwedstrijd in 7-7 eindigde.

No Replies to "Reserves Farmsum blazen NEC omver"