Z-team Eemsrakkers kwalificeert zich voor NK

Bij voltigevereniging De Eemsrakkers uit Holwierde wordt de voltigesport volop beoefend. En dat werpt zijn vruchten af, want het Z-team wist zich afgelopen weekeinde opnieuw voor het nationaal kampioenschap te kwalificeren.

Voltigeren is het uitoefenen van acrobatische oefeningen op een op de volte galopperend paard met in het midden de longeur. Het Z-team presteert al jaren op hoog niveau. Het team, bestaande uit Caston ten Hove, Marie Christine Spraakman, Fleur Medema, Silke Spijk, Klaudia Arends en Esmee Groeneveld (en Rienke Feitsma) onder leiding van instructeur/longeur Martin Hamminga leverde op het prachtige zwarte Groninger paard Hero, in Hasselt wederom een topprestatie wat in het geweldige eindcijfer van 6,487 punten resulteerde. Vooral op de Madagascar-kur op muziek waren zeer enthousiaste reacties en de jury beoordeelde deze ook met een hoge score.

Met deze prestatie heeft het team zich wederom gekwalificeerd voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen op 25 en 26 augustus in het KNHS-centrum te Ermelo. De kracht van het team zit hem in de jarenlange trainingen met dezelfde teamleden, waardoor ze zeer goed op elkaar zijn ingespeeld en onvoorwaardelijke vertrouwen in elkaar hebben. Dit vertrouwen is heel belangrijk, omdat je in de kur volledig afhankelijk bent van elkaar met alle (til)oefeningen.

Op 10 juni gaat het team ook nog meedoen aan het CVI (Internationale wedstrijd) in Ermelo. Met de kwalificatie voor het NK zullen de trainingen nog meer worden geïntensiveerd en ook zal in de zomervakantie worden doorgetraind om een zo goed mogelijke prestatie op het NK neer te kunnen zetten.

No Replies to "Z-team Eemsrakkers kwalificeert zich voor NK"