Pijper vervangt geschorste De Jong in Loppersum

Niet Jannick de Jong, maar Theo Pijper staat zaterdag aan het startlint tijdens de ESSO grasbaanraces van MFAC Loppersum. Men moest naarstig op zoek naar een vervanger voor de Fries toen bekend werd dat hij verboden middelen zou hebben gebruikt.

Er zal inwendig heel wat gevloekt zijn toen coureur Jannick de Jong de brief onder ogen kreeg waarin stond dat hij geschorst is voor overtreding van het dopingreglement. Tijdens een onaangekondigde controle na de Dutch Open race op 30 april in Eenrum leverde De Jong een positieve plas in. En die werd hem fataal. Er werd een stimulerend middel aangetroffen. De Jong vertelde teleurgesteld en verdrietig te zijn. Hij zegt geen idee te hebben hoe het middel in zijn systeem is gekomen.

Aan het bestuur van MFAC Loppersum de taak om een volwardige vervanger te vinden voor De Jong. Die vond men in GP-rijder en tweevoudig Europees kampioen Theo Pijper.

De in Schotland wonende Friese coureur, schreef afgelopen Pinksterweekend nog de Internationale Speedwaywedstrijd van Blijham op zijn naam en zal er alles aan doen om ook op de Lopster klei goed voor de dag te komen. MFAC Loppersum is zeer content met de deelname van Theo Pijper en verwacht een rijdersveld te hebben gecontracteerd dat aan elkaar gewaagd is en garant staat voor spannende wedstrijden.

Het rennersveld van de Specials Internationaal ziet er als volgt uit: Henry van der Steen (NL), Sjoerd Rozenberg (NL), Edward Kennet (GB), Michal Dudek (CZ), Martin Malek (CZ), Paul Hurry (GB), Stephan Katt (D), Romano Hummel (NL), Dirk Fabriek (NL) en Theo Pijper (NL). Als reserve staat Mark Beishuizen (NL) op de lijst.

De races op de Lopster kleibaan beginnen om vijf uur.

No Replies to "Pijper vervangt geschorste De Jong in Loppersum"