Zes provinciale titels voor VIOS Warffum

Eenentwintig turnsters van het Warffumer VIOS hebben onlangs meegeedaan aan het provinciaal kampioenschap. Dat werd gehouden in sporthal de Mencke in Uithuizen. De turnsters lieten zich van hun beste kant zien en wisten maar liefst zes provinciale titels en tien medailles binnen te halen.

Irmlinde Blomsma, Linde Kuiper en Lobke Kolstein kwamen uit in de categorie mini instap D3 en moesten het opnemen tegen eenentwintig andere turnsters. Het drietal mocht op de zenuwslopende balk beginnen. Kolstein kwam ten val met ophurken, verder werd de oefening keurig uitgevoerd, echter viel het cijfer tegen (11.100). De andere twee turnsters turnden hun beste balkoefening van het seizoen. Blomsma kreeg 11.000 en Kuiper 11.700.

Kolstein herpakte zich goed op vloer door 13.367 te scoren. De handstand van Blomsma en Kuiper was nog niet hoog genoeg voor een plus element, waardoor hun D-score lager lag. De oefening van Blomsma was goed voor 11.000 en Kuiper haar oefening voor 12.433. Op de sprong liet Kolstein twee keer een mooie handstandoverslag zien wat haar 13.025 opleverde. Blomsma en Kuiper lieten beide een zweefrol zien wat goed was voor 11.675 en 11.875. De wedstrijd werd afgesloten met drie mooie brugoefeningen. Kolstein kreeg 13.550, Blomsa 11.600 en Kuiper 13.450. Kolstein eindigde als vijfde van de provincie, Blomsma als twintigste en Kuiper als twaalfde.

Gien Jonkheer kwam uit in de categorie Instap D3 en moest het tegen veertien deelneemsters opnemen. Zij turnde een wedstrijd met mooie cijfers. Op brug scoorde zij 13.300. Op balk haalde zij het derde cijfer met 12.700, evenals op de vloer waar zij met 12.967 het derde cijfer pakte. Op de sprong deed Jonkheer twee keer een handstandplatval, dit leverde haar 12.125 op. Jonkheer kwam 0,016 punten te kort om op het podium te mogen staan. Zij eindigde als vierde van de provincie.

Nora de Vries en Hannah Kuiper kwamen uit in de categorie Instap D2 en moesten het tegen dertig andere turnsters opnemen. Het tweetal mocht op balk beginnen. Bij beide turnsters waren de zenuwen te zien. De Vries scoorde 11.433 en Kuiper 12.200. Op vloer wist Kuiper de zenuwen achter haar te laten. De Vries wist ze niet de baas te worden. Dit kwam de oefening echter niet ten goede, waardoor zij elementen vergat te turnen. Het cijfer kwam niet hoger als 9.350. Kuiper pakte de eerste score met een mooie oefening 13.550.

Op sprong werd door beide turnsters twee keer een handstandplatval gesprongen. De Vries maakte mooie sprongen die goed waren voor 12.650. De sprongen van Kuiper waren goed voor 13.525. De wedstrijd werd afgesloten op brug. Echter kwam Kuiper erg hard en raar ten val tijdens het inturnen. Ook de jury was er enorm van geschrokken en lieten Kuiper later alsnog een keer inturnen. Kuiper sloot haar wedstrijd ondanks de schrik af met een top-oefening die haar 13.833 opleverde, De Vries scoorde 12.867. De vries eindigde als twintigste van de provincie. De achtjarige Kuiper mocht het goud en ontvangst nemen en werd hiermee provinciaal kampioen 2017.

Lisa de Winter kwam uit in de categorie Instap D1 en moest het opnemen tegen elf andere turnsters. Zij turnde een mooie strakke wedstrijd. Op sprong scoorde zij het hoogste cijfer met 13.600 door een mooie hurksalto en handstandplatval tot ruglig te springen. Op brug scoorde de Winter 13.350. Op de balk waren wat kleine schoonheidsfoutjes, maar een en ander was goed genoeg voor 13.600.  Op vloer wist De Winter ook een mooie oefening te turnen op de muziek die haar 13.300 opleverde. Voor haar was er een mooie zilveren medaille. Ze werd tweede van de provincie.

Louise Bolwijn kwam uit in de categorie Pupil 1 D1 en moest het opnemen tegen dertien andere turnsters. Zij deed dit uitstekend en wist op balk met 12.900 de hoogste score te pakken. Op vloer scoorde zij 14.350. Met haar hurksalto tot stand en handstandoverslag over de kast scoorde zij 13.475. Voor de brug was zij wat nerveus, want af en toe gaat het ophurken verkeerd. Nu ging het goed en ze scoorde dan ook 13.250. Voor Bolwijn was er een gouden medaille en ook zij mag zich provinciaal kampioen 2017 noemen.

Julia Slob, Yuan Post en Annieka Reker kwamen uit in de categorie Pupil 2 D1 en moesten het opnemen tegen veertien andere turnsters. Het drietal begon op de vloer. De oefening van Slob was goed voor 10.750, Post scoorde 12.400 en Reker maar liefst 13.950. Bij de sprong sprongen Slob en Post een hurksalto en handstandoverslag over de kast, Reker deed een salto van hogere moeilijkheidsgraad, namelijk een gestrekte salto. Slob scoorde 12.825, Post 12.575 en Reker 13.275. Op brug liet het drietal wederom een mooie oefening zien met een dito salto af. Slob scoorde 12.700. Post en Reker scoorde beiden 13.700. Het laatste toestel was de balk. Slob zat helaas niet lekker in haar oefening, waardoor het cijfer niet hoger kwam dan 8.967, Post turnde een mooie oefening die haar 12.133 opleverde en Reker scoorde daar net iets boven met 12.300. Slob eindigde als dertiende van de provincie. Voor Post was er zilver en voor Reker goud. Zij wist hiermee de titel te pakken.

Eline Lanting en Livia Poll kwamen uit in de categorie Mini Instap D2 en moesten het opnemen tegen zeventien andere turnsters. Het tweetal begon op sprong waar zij beide twee prachtige sprongen lieten zien. Lanting scoorde 13.250 en Poll13.500. Op de brug turnde Lanting de beste oefening met een score van 14.033. Poll heeft met dit toestel iets meer moeite en scoorde 12.833. Op de balk lieten beide turnsters een mooie oefening zien.

Lanting viel met de afsprong en dat kostte haar een punt aftrek. Ze scoorde 11.867 en Poll 12.867. De vloer was voor beide turnsters het laatste onderdeel. Dit deden ze heel goed. Het cijfer 12.950 viel wel weer iets tegen. Poll scoorde 13.450. Voor Lanting was er een mooie bronzen medaille en voor Poll werd het goud klaargelegd, met de daarbij behorende titel.

Mila Kolstein kwam uit in de categorie Pupil 2 D2 en moest het opnemen tegen zeventien andere turnsters. Zij turnde een prima wedstrijd in een groep met sterke concurrentie. Op sprong deed zij twee keer een handstandoverslag over de kast wat haar 12.900 opleverde. Op de brug turnde zij een mooie oefening, goed voor het tweede cijfer 13.000. Op de balk turnde zij ook een keurige oefening, alleen wel een val met de radslag waardoor zij 11.100 scoorde. Op het laatste toestel vloer maakte Kolstein wat slordigheidsfoutjes. Toch scoorde zij 14.033. Met een heel klein verschil met een podiumplaats eindigde Kolstein als vijfde van de provincie.

Mare Kraaijenzank en Vera Bijsterveld kwamen uit in de categorie Jeugd 2, supplement F en moesten het opnemen tegen zeven andere turnsters. De dames begonnen op vloer , waar beiden een keurige oefening lieten zien. Kraaijenzank  kreeg 11.300 toebedeeld en Bijsterveld 11.350. Met de sprong had Kraaijzank wat moeite, ze scoorde 10.125 voor haar handstandoverslag. Bijsterveld ging haar nieuwe sprong half in-half uit springen. Dit deed zij keurig en dat leverde haar 11.375 op.

Op de brug turnden beiden netjes, Kraaijenzank scoorde 10.550 en Bijsterveld 11.700. De wedstrijd werd afgesloten met balk. Hier turnde Kraaijenzank mooi strak wat haar 11.167 opleverde. Bijsterveld viel helaas met radslag, maar scoorde toch 10.733. Kraaijenzank eindigde als vijfde van de provincie. Voor Bijsterveld was er goud en hiermee was de titel voor haar.

Naomi van der Meijs kwam uit in de categorie Pupil 1 D2 en moest het opnemen tegen zeventien andere turnsters. Van der Meijs deed dit uitstekend en haalde mooie cijfers. Voor haar twee sprongen scoorde zij 12.975, op de brug scoorde zij 13.300, op de balk pakte zij met prachtige oefening het eerste cijfer 13.067 en op vloer turnde zij naar het tweede cijfer 13.050. Voor Van der Meijs was er een gouden medaille en ook zij werd dus provinciaal kampioen.

Maaike Berghuis en Esmee Slump kwamen uit in de categorie Pupil 2 D3 en moesten het tegen negen andere turnsters opnemen. Beide turnsters haalden het beste uit hun wedstrijd en wisten mooie scores neer te zetten. Op brug scoorde Berguis 12.400 en Slump 12.200. Op balk had het tweetal wat last van zenuwen, Berghuis scoorde 10.000 en Slump 9.250. Op vloer scoorde Berghuis 13.200 en Slump haalde het derde cijfer met 13.333. De wedstrijd werd afgesloten met sprong, waar beide turnsters nog een mooie score pakte, Berghuis 12.650 en Slump 12.675. Berghuis eindigde als vijfde van de provincie en Slump als zevende.

Tessa Kool kwam uit in de categorie Jeugd 1 D1 en nam het op tegen negen andere turnsters. Op sprong lag de concurrentie hoger dan de voorgaande wedstrijden, Kool scoorde 11.475 voor haar half in – half uit. Op brug turnde Kool fantastisch in, helaas tijdens de wedstrijd een val met zolendraai, echter scoorde zij nog 12.850. Op de balk turnde Kool prima wat haar 11.367 opleverde. De wedstrijd werd afgesloten met vloer. Dit deed Kool uitstekend en zij pakte hiermee het eerste cijfer 13.450. Voor Kool was er een bronzen medaille. Zij eindigde als derde van de provincie.

Esmée Koning kwam uit in de categorie Jeugd 2, supplement G en moest het opnemen tegen dertien andere turnsters. Koning deed dit heel goed. Op vloer scoorde zij 11.350, op sprong liet zij twee supersprongen zien die haar 10.400 opleverde. Op de brug telde één eis niet en zij scoorde hierdoor 10.300. Op balk wist Koning de beste score van iedereen te halen met 11.267. Koning eindigde met slechts 0,125 te weinig voor een podiumplek op de vijfde plaats. De trainsters Sandra Bosman, Emma Reinders, Denise Raat en Emma Rijzebol kijken terug op een succesvolle dag en seizoen.

No Replies to "Zes provinciale titels voor VIOS Warffum"