Matthijssen/Mollema prolongeren Europese titel

Het zijspanduo William Matthijssen uit Alteveer en Sandra Mollema uit Stedum is opnieuw Europees kampioen grasbaanrace geworden. De vorig jaar in het Drentse Vries behaalde titel werd in het Franse Tayac geprolongeerd.

Matthijssen en Mollema kregen de zege allerminst op een presenteerblaadje. De Duitser Brandhofer legde het kampioenskoppel het vuur na aan de schenen, maar geroutineerd als ze zijn, wist het kampioenskoppel de aanvallen telkens knap af te slaan. In de slotfase van de spannende finale waren een paar meter voldoende om de winst op te strijken.

Mollema was uiteraard in haar nopjes met de prolongatie van de titel. ‘Het was ontzettend spannend. Er was vooraf absoluut niet te zeggen wie er favoriet was. Iedereen had kans om de titel te pakken, want alle combinaties waren aan elkaar gewaagd’, aldus de Stedumse.
Volgens haar was de 400 meter-baan moeilijk om te rijden vanwege de harde ondergrond. Daarnaast was er maar weinig grip.

‘De zwarte rubbersporen van de banden waren overal zichtbaar. In de finale hadden we kopstart maar we werden op de voet gevolgd door de combinatie Brandhofer/Scheunemann. Die wisten in de derde ronde naast ons te komen en wilden ons bovenlangs passeren. Wij hebben onze positie echter goed te verdedigen en met een zijspanlengte voorsprong kwamen we als eerste over de finish.’

Toen het geronk van de motoren eenmaal was verstomd, konden Mollema en haar compaan hun geluk niet op. ‘Het is echt een supergevoel dat we opnieuw Europees kampioen zijn geworden. We hebben gejuichd en geschreeuwd van blijdschap en opluchting, want een titel behouden is toch heel wat anders dan een titel proberen te halen. Dat maakt deze zege ook zo bijzonder’, vindt de Noord-Groningse.

Echt veel tijd om feest te vieren is er niet voor Mollema. Deze week gaat ze gewoon weer aan het werk. Ook dan heeft ze een mechanisch monster onder haar gat, al gaat deze wat minder snel dan de zijspan. De Stedumse is namelijk buschauffeur en rijdt dan gewoon weer van de ene naar de andere plaats.

No Replies to "Matthijssen/Mollema prolongeren Europese titel"