Matthijssen/Mollema zegevieren in Rastede

Na de wedstrijd in het Duitse Hertingen vertrok het team van het zijspankoppel Matthijssen/Mollema afgelopen weekend richting Rastede. De reis van zes uur leverde het kampioensduo de maximale winst op.

Na een voorspoedige rit werd alles klaar gemaakt voor de training die om negen uur zou beginnen. De baan lag er goed bij, de organisatie had er alles aan gedaan om het circuit in topconditie te krijgen. Er was namelijk flink wat regen gevallen in de dagen voorafgaande aan de wedstrijd. Voor Matthijssen en Mollema zouden het de allereerste meters op de snelle 1000 meter-baan worden.

De training verliep naar wens en het duo had zijn draai al snel gevonden. Na de starttraining werden er nog wat dingen aangepast aan de overbrenging en werd er met vertrouwen uitgekeken naar de eerste serie uitgekeken. Even na het middaguur werden alle rijders aan het publiek voorgesteld.

Tijdens het ritje naar de rijdersopstelling aan de baan, bleek de machine van Matthijssen/Mollema niet naar behoren te lopen. In overleg met de monteur werd het span snel naar het rennerskwartier geduwd om het probleem te verhelpen. Mollema stond echter nog op de baan. De Usquerder wilde haar voorstelrondje niet missen, dus stapte ze voor de gelegenheid bij de Duitse combinatie van Brandhofer/Scheunemann in.

Om één uur klonk het startsein voor de eerste wedstrijd. In de eerste race stonden Matthijssen/Mollema op de eerste plaats met de rode helmkleur. Omdat de baan 1000 meter lang was, werden er geen vier maar drie rondes gereden.

Na een goede start wisten Matthijssen en Mollema voor de combinatie van Brandhofer/Scheunemann de eerste bocht in te duiken. Na drie hele snelle rondes wist het duo met een mooie voorsprong als eerste over de finish te komen. Ook de tweede en  derde serie werden met winst afgesloten.

De combinatie Godden/Smith hadden al hun voorseries eveneens met winst afgesloten en met een gelijk aantal punten moest er een muntje opgegooid worden voor het kiezen van de startplek in de laatste serie. Matthijssen en Mollema gokten verkeerd en mochten als tweede kiezen. Er werd gekozen voor startplek drie met de witte helmkleur.

Dit bleek een goede keuze en na een goede start wist het duo ook in laatste serie als eerste de bocht uit te komen, om vervolgens na drie rondes ook als eerste te worden afgevlagd. Met een maximum van twintig punten wist team Matthijssen de winst op zijn naam te schrijven.

Moe maar voldaan werd alles weer opgeruimd en vertrok het team weer huiswaarts. Zaterdag zal team Matthijssen aan de start staan in het Duitse Bad Hersfeld en zondag komen ze op de baan van Eenrum in actie.

Uitslag Rastede: 1. Matthijssen/Mollema; 2. Godden/Smith; 3. Brandhofer/Scheunemann; 4. Carvill/Godden; 5. Keil/Kersten; 6. Vale/Vale.

No Replies to "Matthijssen/Mollema zegevieren in Rastede"