Matthijssen/Mollema tweede in Vechta

Het zijspanteam Matthijssen/Mollema heeft zaterdag in het Duitse Vechta een tweede plaats weten te behalen. Het rijdersveld bestond uit alle toppers uit het Europees kampioenschap.

De trainingen verliepen super en er werden een paar snelle rondes gereden. Na lang wachten werd ‘s avonds om zeven uur het startsein voor de eerste wedstijd gegeven. Met de rode helmkleur stond het Nederlandse duo op de eerste plek, helemaal binnen in. Hier waren een paar mooie gootjes en ze stoven dan ook uit de startblokken om vervolgens als eerste de bocht in te duiken. De eerste plaats kon goed worden verdedigd ende finish werd dan ook als eerste bereikt.

In de tweede serie stonden Matthijssen en Mollema met de groene helmkleur. Hier waren de gootjes erg ondiep en de ondergrond zo hard als beton. Toch Wist het duo redelijk snel weg te komen, echter wist de combinatie van Detz/Arling dat nog iets beter te doen. Detz/Arling dook voor de Europese kampioenen de bocht in en dus moesten Matthijssen en Mollema de jacht op hun Nederlandse collega’s openen.

Na twee rondes aandringen maakte Detz een klein foutje en daar werd gelijk gebruik van gemaakt. Bij het ingaan van de derde ronde wist het duo de combinatie te passeren en werd de leiding overgenomen. Die werd niet meer afgestaan. Detz/Arling moest met de tweede plaats genoegen nemen.

De derde serie was een belangrijke. Hier stond het duo samen met de combinatie van Venus/Heiss aan het startlint. Deze combinatie had ook nog geen punt afgegeven in de twee voorgaande series. Om als eerste een startplek te mogen kiezen voor de laatste serie, moest er dus van dit duo gewonnen worden.

Na een superstart schoten Matthijssen en zijn bakkeniste werkelijk uit de startblokken. De combinatie Venus/Heiss kwam ook zeer snel weg. Zelfs zo snel dat het voorwiel los kwam en het span opzij sloeg. Matthijssen en Mollema doken als eerste de bocht in, gevolgd door de Engelse combinatie van Godden/smith en daarachter Venus/Heiss.

Deze kwamen in gevecht om de tweede plek en daar wisten Matthijssen en Mollema van te profiteren. ze wisten de voorsprong te vergroten en kwamen dan ook als eerste over de finish. De combinatie van Venus/Heiss werd tweede.

Met een punt voorsprong op de combinatie van Venus/Heiss mocht het Nederlandse prijzenkoppel als eerste een startplek kiezen voor de laatste serie. Ze kozen voor de eerste startplek met de rode helmkleur. Op plek twee stond de combinatie van Venus/Heiss. Na een superstart wisten Matthijssen en Mollema voor de de Duitsers de eerste bocht in te duiken.

Het gas werd vol open gedraaid om de eerste plaats vast te houden. De baan was inmiddels erg glad geworden door de dauw waardoor er veel wielspin was en de leiders in de wedstrijd veel snelheid verloren. Hier wisten de Duitsers van te profiteren, en na twee rondes aan kop gereden te hebben, wist de Duitse combinatie via de binnenkant het duo te passeren.

Er werd alles werd op alles gezet om de Duitsers bij te blijven en de koppositie weer over te nemen. Ondanks het aandringen lukte het echter niet om de leiding te pakken en dus kwam het duo als tweede over de streep.

Beide teams hadden in vier series vijftien punten behaald. Omdat het eindresultaat gelijk was, telde de laatste overwinning. De Duitse combinatie Venus/Heiss had de laatste serie gewonnen, dus mochten Matthijssen en Mollema als tweede het erepodium betreden.

Voor Team Matthijssen zit het seizoen er nu op. Door werkomstandigheden van Mollema zal zij de wedstrijd in Haunstetten zaterdag aan zich voorbij moeten laten gaan.

Uitslag Vechta: 
1. Venus/Heiss     12 punten 
2. Matthijssen/Mollema 12 punten 
3. Godden/Smith     10 punten 
4. Detz/Arling      9 punten 
5. Brandhofer/Scheuneman 8 punten 
6. Hubbsch/Burger    6 punten

No Replies to "Matthijssen/Mollema tweede in Vechta"