Rugbyers DRC Phoenix starten met winst

Met de vakantie nog maar nauwelijks achter de rug, stond rugbyclub DRC Phoenix uit Delfzijl zondag alweer goed voorbereid op het eigen veld voor de aftrap van het nieuwe seizoen. De Heerenveense Rugbyclub Feanster was de tegenstander en werd met een 13-5 nederlaag naar Friesland teruggestuurd.

De wedstrijd begon van beide kanten sterk. Het duurde dan ook even alvorens de eerste try gedrukt kon worden. Door goed werk vanuit de voorwaartsen kregen de driekwarten van DRC Phoenix de mogelijkheid om de verdediging van Feanster te doorbreken, gevolgd met een snelle loopactie werd de eerste try gedrukt. De daaropvolgende conversie werd niet benut.

De thuisclub bleef sterk in de scrum en meter na meter werd gewonnen. Eenmaal in het 22-meter gebied wist Feanster de bal steeds terug te kicken, ver op de helft van DRC Phoenix. Vanuit deze positie wist Feanster snel gebruik te maken van een penalty terwijl de verdediging van Phoenix hier nog niet klaar voor was. Een tegentry was dan ook niet meer te stoppen.

De Delfzijlster rugbyers bleven sterk in de scrum en brachten hiermee de bal stukje voor stukje meer het gebied van Feanster op. Een penalty door Feanster rond de 22-meterlijn werd gebruikt om door de palen te kicken. Hierbij werd de lat geraakt, maar wel gescoord. Hiermee werd de ruststand op 8-5 bepaald.

DRC Phoenix bleef de tweede helft druk zetten. De vermoeidheid sloeg toe en meerdere onnodige penalty’s werden gemaakt, zowel bij Feanster als bij Phoenix. Eenmaal dicht bij de trylijn van Feanster, wist Phoenix veel druk te zetten waardoor Feanster fouten begon te maken. Door snel doorpakken wist Phoenix de try te maken.

Tot aan het einde van de wedstrijd bleef Poenix sterk. De laatste actie van de wedstrijd werd gemaakt in het trygebied van Feanster, maar werd na het drukken door Feanster in eigen try-gebied beëindigd. Hiermee bleef de eindstand 13-5 waarmee Phoenix de eerste winst van het seizoen in de zak kon steken. Zondag speelt men thuis tegen de Groningen Studenten.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix starten met winst"