DIO Bedum opent seizoen tegen Sliedrecht

Het nieuwe volleybalseizoen staat weer voor de deur. Kenders Bouw-DIO/Bedum Heren 1 speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen het sterke Sliedrecht Sport. DIO heeft de afgelopen weken in de voorbereiding op het seizoen meerdere oefenwedstrijden gespeeld tegen onder meer Reflex Kampen, Volley Tilburg, Olhaco en VC Zwolle. Met wisselende resultaten kan Edwin ten Kate wel op een prima voorbereiding terugkijken.

Het team heeft er dit seizoen drie nieuwe spelers bij. Bert Bouwers en Nathan Jonker kwamen beiden over van Donitas. Bouwers zal de mid-positie versterken en Jonker zal zich richten op de positie van passer-loper. Daarnaast is Dewi Verseput overgekomen van Alterno en zal ook als passer-loper fungeren. Ook Erik Rekker is weer ontslagen uit de ziekenboeg. Rekker stond vorig seizoen langs de kant in verband met een langdurige knieblessure. Helaas heeft het team ook een tegenslag te verduren gekregen. Aanvoerder Jan Bakker zal naar alle waarschijnlijkheid lang aan de kant moeten staan met eveneens een knieblessure.

Vorig seizoen draaide DIO wederom goed mee in de strijd om de bovenste plekken. Dit leek er in eerste instantie niet op, aangezien er in de eerste helft van het seizoen wisselvallig gepresteerd werd. Begin dit jaar werd het roer omgegooid. De laatste tien wedstrijden werden allemaal gewonnen, maar de eindsprint kwam net te laat. Een vierde plaats voor DIO was hoogst haalbare.

De wedstrijd tegen Sliedrecht zal misschien iets minder beladen zijn dan vorig seizoen. Sliedrecht ging toen lang aan de leiding in de Topdivisie, maar het verval voor de ploeg zat toen in de laatste wedstrijden. In Bedum kregen de heren toen de eerste tik te verduren door met 3-0 te verliezen. De ploeg uit de Drechtstad werd uiteindelijk derde. Het team van coach Paul van der Ven zal dan ook revanche willen nemen.

Beide teams willen het seizoen zo goed mogelijk beginnen en daar zal een overwinning aan bij kunnen dragen. Zeker als het gaat om twee ploegen die ook dit seizoen weer bovenin willen meedraaien. De wedstrijd begint om 19.30 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DIO Bedum opent seizoen tegen Sliedrecht"