Herstel De Fivel ten koste van GEO

Na de onnodige misstap in en tegen Middelstum heeft De Fivel op eigen veld een 2-0 overwinning weten te boeken op het Garmerwolder GEO. De ploeg van trainer Simon Schuil stelde de zege al in de eerste helft veilig.

Het ‘andere Oranje’ had zich de start van de competitie wel iets anders voorgesteld en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat men de afgelopen week een klein katertje aan de ontmoeting met Middelstum had overgehouden. ‘We hebben daar echter aangetoond dat we een wedstrijd naar onze hand kunnen zetten. Dat positieve hebben we er uit gehaald en naar dit duel meegenomen’, aldus trainer Simon Schuil van De Fivel.

Toch zal hij het eerste kwart van de wedstrijd wel even met samengeknepen billen op de bank hebben zitten kijken, want het fysiek sterke en vol ervaring spelende GEO deelde in die periode de lakens uit. Het was met name aan doelman Ruud Kuizinga te danken dat de bezoekers niet tot scoren wisten te komen op het nieuwe, net geopende veld van de Riepsters.

Na die prima openingsfase viel GEO echter terug. Ondanks de individuele kwaliteiten en de kracht van de Garmerwolders, ging het voetballend ineens allemaal een stuk moeizamer. De Fivel had zichzelf terug in de wedstrijd geknokt en oogde fitter dan de bezoekers.

Het zou een dik half uur duren voordat er door het thuisfront gejuichd kon worden. Een aanval over de rechterkant leidde tot balbezit van Rindert Havinga. Hij glipte langs de verdediging van GEO en gaf ook de goalie het nakijken: 1-0. De ban leek te zijn gebroken. De Fivel troefde de gasten met name op het middenveld af en wist de marge nog voor de thee te verdubbelen. Mark Kramers profiteerde van een doorschietende bal en bepaalde de ruststand op 2-0.

‘Ik had verwacht dat GEO na de thee wel zou stormen, maar ze hadden de grootste moeite met onze speelwijze. We zaten er kort bovenop en dwongen hen tot het spelen van de lange bal. Eigenlijk hebben ze alleen het laatste kwart gas gegeven, maar toen was het al te laat. We zijn in die periode niet echt in de problemen gekomen.’

Schuil vindt zelfs dat zijn team had verzuimd om zichzelf al vroeg in veilige haven te schieten. ‘Je moet eigenlijk ruimer winnen, maar scoren is niet ons sterkste punt. Desondanks ben ik tevreden met de prestatie van het team. Een aantal jongens kon niet van de partij zijn, maar de spelers die er wel waren hebben volwassen gespeeld. We hebben ons prima hersteld van de nederlaag in Middelstum.’

Volgens Schuil is het nog te vroeg in het seizoen om iets zinnigs over de rol van zijn ploeg in de competitie te kunnen zeggen. ‘Je ziet nu al aan de uitslagen dat het alle kanten op kan en dat een aantal ploegen in aanmerking komt voor de bovenste plaatsen. Vraag me over een wedstrijd of acht maar eens weer waar we behoren te staan. Dan zal er wel het een en ander duidelijk zijn.’

* De Fivel – GEO 2-0 (2-0). Rindert Havinga 1-0; Mark Kramers 2-0 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Herstel De Fivel ten koste van GEO"