Volleyballers LSV pakken draad weer op

De heren van volleybalvereniging LSV uit Loppersum zijn het afgelopen weekeinde verder gegaan met dat wat ze het afgelopen seizoen zo vaak deden, namelijk winnen. In de ouverture tegen Lycurgus H6 werd het 3-2 en ook zaterdag tegen Sudosa-Desto H5 stond er 2-3 op het formulier. Er is dus weinig veranderd bij de Lopsters, buiten het feit dat ze het een tijdje zonder aanvoerder Wouter Haak moeten stellen. Hij moet noodgedwongen toekijken vanwege knieproblemen.

Tegen Sudosa leek er geen vuiltje aan de lucht bij een 15-19 voorsprong in de eerste set. Maar opeens was het helemaal gedaan met de ploeg. De jonge Asser ploeg hoefde weinig te doen want alle fouten werden door LSV gemaakt, waardoor de set toch nog met 25-23 naar de thuisploeg ging.

Na de 17-25 leek het toch nog goed te komen met de gasten. Spelverdeler Jurjen Haak had een voetblessure opgelopen waardoor Bert Vink zijn positie moest overnemen. Het spelniveau bleef ver onder de maat bij LSV waardoor de derde set met 25-20 naar Sudosa ging.

Bij de ploeg uit Loppersum werden een paar felle woorden uitgewisseld en dat bleek uiteindelijk het verschil te zijn. De beleving was weer terug en vooral verdedigend zat het veel beter in elkaar. Met 19-25 en 11-15 werden de volgende twee sets relatief makkelijk gewonnen. Zo staat LSV H1 aan kop van de 1e klasse B, waarin gek genoeg drie ploegen nog geen wedstrijd gespeeld hebben.

De veranderingen bij LSV D1 zijn dit seizoen groter dan bij de mannen. Speelsters stopten, de trainer vertrok en men heeft een nieuwe opstelling. Om er een geheel van te smeden is wat tijd nodig. Jammer genoeg bleef ook de verwachte verjonging uit. Een aantal jeugdspeelsters vertrok of stopte. In Marlies Voogd werd wel een nieuwe aanwinst gevonden en verder bleken Marcel Haak en Bert Vink bereid het team te trainen.

Onwennigheid was er vooral in de eerste wedstrijd tegen Pegasus te zien, waardoor er ietwat ongelukkig met 3-1 werd verloren. Zaterdag werd er tegen Sudosa-Desto D4 gespeeld en liep het al een stuk beter aan Lopster zijde. Er werd zelfs een terechte 2-0 voorsprong genomen (22-25 en 18-25).

In de derde set zakte LSV ver weg tegen de jonge meiden van Sudosa, maar in de vierde set ging het weer lange tijd gelijk op. Midspeelster Miranda de Winter moest de strijd staken. Ze was zoiek geworden. Dat was net iets teveel voor gasten. Het werd 25-21 voor de thuisploeg en een vijfde set was noodzakelijk.

Er werd in die set voor iedere bal gestreden wat lange rally’s opleverde tot vermaak van het publiek. LSV bleek hierin toch de bovenliggende partij te zijn. Na een 7-8 veldwissel pakten ze een 10-11 voorsprong. In het volleybal wint in de meeste gevallen de beste ploeg, maar laat dat in deze partij die ene keer niet zijn. De afwezig fluitende onpartijdige zag eerst een aanvallende netfout over het hoofd, floot daarna een prima setup af voor dubbel en liet wederom een dikke netfout onbestraft: 16-14.

Daardoor ging de winst onverdiend met 3-2 naar de thuisploeg. Hoe dan ook, de dames van LSV hebben de stijgende lijn te pakken en hopen die de komende weken door te trekken. Donderdag mogen ze het in de beker al proberen tegen derde-divisionist Veracles D3 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Volleyballers LSV pakken draad weer op"