Dames Farmsum 4 pakken volle buit

Omdat de eerste speelronde bij Meedhuizen vanwege het erbarmelijke herfstweer werd afgelast, stond de seizoensouverture van de dames van Farmsum 4 pas vrijdagavond op het programma. Op het eigen sportpark Tuikwerd kwamen het debuterende Holwierde 2. DVC Appingedam 2 en Meedhuizen 1 op bezoek. Alle drie de wedstrijden werden in winst omgezet.

De selectie van Farmsum Vrouwen 4 is volledig intact gebleven en kon dus zonder wijzigingen het eerste duel tegen het debuterende Holwierde spelen. De roodgelen namen van meet af aan het initiatief en na een lange uittrap van keepster Anouk Lambeck in de tweede minuut was het captain Claudia Dammer die met een schot in de verre hoek Farmsum op voorsprong wist te zetten: 1-0.

Omdat spits Vera Harkema naar een concert was, stond Tineke Strijbos in de spits met de opdracht om de vlak achter haar spelende Mariska Mansens veel in de combinatie te betrekken. In de vierde minuut mondde dit uit in een fantastische dubbele een-twee maar het schot ging net naast.

In de zesde minuut was er een spaarzame uitbraak van Holwierde en kwam Farmsum met de schrik vrij doordat de paal redding bracht. Vier minuten later was het Tineke Strijbos die een pass van Mariska Mansens vanuit een moeilijke hoek knap achter de Holwierder keepster schoot: 2-0.

Farmsum bleef aandringen en na wederom een lange uittrap van Anouk Lambeck was het Tineke Strijbos die de keepster verschalkte en zo in de dertiende minuut de eindstand op het bord schoot: 3-0. Al met al een prima begin voor de Farmsumer dames.

De tweede wedstrijd was tegen het eveneens debuterende DVC Appingedam. Vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Jasminne Bos die met een  mooie actie de bal op de zijkant bij Mariska Mansens kreeg. Mansens gaf de bal hoog voor. Tineke Strijbos bedacht zich niet en schoot het leder ineens vanuit de lucht achter de aan de grond genagelde Damster keepster. Een wereldgoal die je maar zelden op de amateurvelden ziet en een droomstart voor de roodgelen: 1-0.

Veel tijd om na te genieten was er niet want in de derde minuut was het wederom Mariska Mansens die de bal bij de in uitstekende vorm verkerende Tineke Strijbos bezorgde en andermaal bedacht ze zich geen moment. De bal verdween snoeihard in de kruising. Het was wederom een beauty en die betekende 2-0.

Daarna volgden er nog een paar kansjes voor Farmsum die allen doel misten, maar omdat het verdedigende blok Tereza Miskovic/Shaëlla Noestheden nog geen muis doorliet, deerde dat de dames niet met als gevolg dat 2-0 ook de eindstand werd.

De derde en laatste wedstrijd van de avond was tegen Meedhuizen dat de eerste twee wedstrijden eveneens gewonnen had.

Farmsum had vanaf het begin een licht overwicht en in de vierde minuut was het Tineke Strijbos die na een mooie solo-actie de 1-0 op het scorebord schoot. Twee minuten later kreeg ze de bal in de kluts wat gelukkig mee en schoot het speeltuig achter de Meedhuister keepster: 2-0.

Farmsum kon door het goede middenveld met Lize Dijker en Christina Schreuder blijven aanvallen maar na twaalf minuten leek de pijp leeg bij de roodgelen en werd Meedhuizen sterker. De organisatie was volledig weg en dat resulteerde in kansjes voor Meedhuizen die het doel echter misten.

In de achttiende minuut kreeg Meedhuizen een corner. De verder goed spelende Shaëlla Noestheden wilde de bal wegwerken maar doordat ze het leer ongelukkig raakte, belandde de knikker in het eigen doel achter de schier onpasseerbare Anouk Lambeck en daarmee was de spanning volledig terug: 2-1.

De laatste twee minuten was billen knijpen voor alles wat Farmsum een warm hart toedroeg en het eindsignaal van scheidsrechter Marco Spruit kwam dan ook als een geschenk uit de hemel. De winst was binnen en de koppositie in de poule met 9 punten uit 3 wedstrijden eveneens een feit. Ook over het doelsaldo kon men tevreden zijn. Farmsum scoorde zeven keer en incasseerde slechts één tegentreffer.

Volgende week wordt in Meedhuizen de eerste speelronde ingehaald en staat om 19.30 uur de eerste wedstrijd op het programma .

No Replies to "Dames Farmsum 4 pakken volle buit"