Wie zorgen dit weekend voor verrassingen in 4D ?

De vierde klasse D van het zaterdagvoetbal in onze regio staat er bol van. Streekderby’s die doen denken aan de tijd dat je nog op de fiets naar de meeste tegenstanders kon. Kom daar vandaag de dag maar eens om. Hoe dan ook, de voetballiefhebber zal deze klasse met meer dan normale belangstelling volgen omdat het merendeel van de clubs daarin uit de ‘naaste omgeving’ komt.

De opening van het seizoen was al veelbelovend met een spetterende start van Poolster, dat het arme SGV uit Schildwolde over de knie legde en met 9-1 terug naar huis stuurde. Verrassend was ook de 1-4 winst van promovendus Holwierde bij het Leenster FC LEO en wat dacht u van het punt dat het eveneens gepromoveerde OKVC aan De Heracliden wist te ontfutselen?

Als Pluvius niet al te royaal is met het uitgooien van hemelwater is het zaterdag opnieuw raak. Poolster ontvangt dan De Heracliden (zie archieffoto), dat vorig weekend met 2-3 bij SGV wist te winnen. De Spijksters zullen op revanche uit zijn voor de 2-1 nederlaag die men bij Holwierde incasseerde en waarbij keeper Rody Bos tegen rood aanliep. De Holwierders, het enige team in 4D zonder puntverlies, gaan op bezoek bij Middelstum, dat op het nieuwe hoofdveld met een 2-1 overwinning begon op buurman De Fivel en afgelopen weekeinde met 3-2 verloor van Sportclub Juliana Stadskanaal (SJS). De Knoalsters worden net als Poolster getipt als zijnde een van de kampioenskandidaten.

Interessant zal ook het duel tussen het thuisspelende Westerlee en De Fivel worden. Het andere Oranje uit Zeerijp kwam bij de competitiestart in Middelstum wat sneu weg, maar wist zaterdag wel GEO met 2-0 te kloppen. Westerlee verschalkte tijdens de ouverture weliswaar SJS, maar kwam in Roodeschool niet verder dan 2-2 op bezoek bij Corenos, dat andermaal thuis speelt en nu een getergd SJS tegenover zich zal krijgen.

De Roodschoulsters wachten nog op de eerste overwinning, net als Stedum, OKVC en SGV. De Stedumers verloren na de remise tegen SIOS hun tweede duel van FC LEO en zullen het ook bij GEO in Garmerwolde niet gemakkelijk krijgen. FC LEO neemt het in Leens op tegen OKVC.
Of SGV in Sauwerd ten koste van thuisclub SIOS een puntje, of misschien wel meer, weet te behalen? De voortekenen zijn niet bepaald gunstig voor de ploeg die inmiddels twaalf tegentreffers heeft moeten incasseren en een team ontmoet dat OKVC vorige week met 5-0 van het veld wist te blazen.

Redenen voldoende om de derde competitieronde in 4D verwachtingsvol tegemoet te zien. En mochten de weergoden roet in het eten gooien, dan is er zaterdag nog altijd het veelbesproken en door velen vervloekte kunstgras waarop naar alle waarschijnlijkheid wel gevoetbald zal worden. Bijvoorbeeld in Delfzijl, waar fusieclub NEC het nog ongeslagen SV Bedum van trainer Remy van der Wal (ex-De Pelikanen) ontvangt. Of u verkiest om in Uithuizen te blijven, waar Noordpool UFC zich ongetwijfeld ten koste van Blija zal willen revancheren voor de smadelijke 6-0 nederlaag bij Ternaard.

No Replies to "Wie zorgen dit weekend voor verrassingen in 4D ?"