Vrouwen vv Farmsum winnen bij De Heracliden

Voor de vrouwen van VV Farmsum stond zaterdag de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden Vr1 op het programma en wel om 14.30 uur op het gemeentelijke sportpark in Uithuizermeeden. Heracliden uit, altijd lastig. En met deze gedachte togen de dames richting Meij. Desondanks hadden de dames er veel zin in. Niet ten onrechte, want er werd een 2-6 overwinning mee naar huis genomen.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Alfred Jonker, een belangrijk lid van De Heracliden. Farmsum begon scherp aan de wedstrijd en het was Eline Schipper die in de 4e minuut een bal over de verdediging legde. Het was de aanstormende Judy Thielman die de roodgelen op een snelle voorsprong schoot: 0-1.

Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op en werd het wat rommelig van beide kanten. Kleine kansjes werden door beide doelvrouwen goed verwerkt en in de 11e minuut was het keepster Romy Omele die tot twee keer toe redding bracht op een spervuur van schoten van de Meijsters, Omele stond in het doel omdat Anouk Lambeck geblesseerd moest afhaken voor dit duel. In de 20e minuut verdubbelde Farmsum de voorsprong doordat een schot van Eline Schipper in de hoek belandde: 0-2. Farmsum bleef de betere kansen houden maar pogingen van Anniek Wolthuis en Judy Thielman misten het doel.

In de 28e minuut gleed Kirsten de Jong weg waardoor De Heracliden de aansluitingstreffer kon maken en de spanning terug was: 1-2.
Farmsum raakte echter niet van de wijs en kreeg in de persoon van Andrea Arkema nog twee goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. In de 39e minuut was het Eline Schipper, die ietsjes gefrustreerd was omdat even daarvoor een duidelijke overtreding op haar niet werd bestraft, die met een heuse ippon haar tegenstander vloerde en er met een gele kaart vanaf moest.

Vlak voor rust kreeg Farmsum een vrije trap en het was Eva Pot die achter de bal ging staan. Zij schoot de bal ter hoogte van de penaltystip en het was Judy Thielman die als een heuse Robin van Persie de bal over de doelvrouw kopte en de ruststand op 1-3 wist te zetten.

Na de rust kreeg Judy Thielman de bal op 35 meter van goal en besloot uit te halen. De bal ging via de binnenkant van de paal in de kruising. Een echte wereldgoal en een 1-4 voorsprong voor de roodgelen. Direct vanaf de aftrap was het echter De Heracliden dat meteen terugsloeg: 2-4. In de 56e minuut werd Anniek Wolthuis langs de lijn gestuurd en met een puike voorzet was het Judy Thielman die de bal zo voorbij de keepster kon schieten: 2-5.

Vier minuten later was het diezelfde Anniek Wolthuis die de bal aan de zijkant kreeg en met links verwoestend uithaalde en de bal zeilde zo in de verre hoek: 2-6. Het was wederom een doelpunt om je vingers bij af te likken. De Heracliden leek de moed te hebben opgegeven op een goed resultaat en Farmsum vond het ook wel prima, wat resulteerde in een saaie slotfase.

Smetje op de wedstrijd was dat Jasminne Bos, die zich speciaal had voorbereid met een rare gezondheidsshake van amandelmelk, spinazie, overjarige tuinbonen en macrobiotische brandnetelolie, geblesseerd uitviel na een duel om de bal. Voordeel was dat ze zoveel pijn had aan haar enkel dat de pijn in haar rug spontaan verdween.

In de slotfase schoten beide ploegen nog een keer op de lat maar de score veranderde niet meer en een 2-6 overwinning voor de nog ongeslagen Farmsumer dames was een feit. Zaterdag 28 oktober staat de volgende wedstrijd voor Farmsum Vr1 op het programma. VV Winsum Vr2 is dan de tegenstander en er wordt om 13.30 uur afgetrapt op het eigen sportpark Tuikwerd.

No Replies to "Vrouwen vv Farmsum winnen bij De Heracliden"