SC Loppersum en Holwierde nog zonder puntverlies

In het regionale voetbal zijn nog twee ploegen zonder puntverlies. In de 3e Klasse C is dat SC Loppersum en in 4D staat Holwierde fier bovenaan. Nu zou je kunnen zeggen dat de koppositie van de Lopsters niet opzienbarend is, want zij hebben daar het afgelopen seizoen bijna constant gestaan. Dat geldt zeker niet voor Holwierde. De promovendus verrast vriend en vijand met de ongeslagen status tot nu toe.

Komend weekeinde krijgt SC Loppersum op eigen veld met Niekerk te maken. Met een zevende plek op de ranglijst en een totaal van zes punten mag rustig gesteld worden dat de Niekerkers het niet slecht doen. Ze haalden hun punten in uitwedstrijden en deden dat op bezoek bij DVC Appingedam (0-1) en Mamio (3-5).

SC Loppersum versloeg The Knickerbockers (2-0), SC Stadspark (1-3), ON Roden (3-0) en jongstleden zaterdag moest het Hoogkerker HFC ’15 er aan geloven (1-2). Op papier is SC Loppersum dan ook de favoriet, maar de wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten, om maar eens een oud cliché uit de hoge hoed te toveren.

Tja, en dan Holwierde. Trainer Eddy Tuik wil niets weten van titelaspiraties of zelfs maar een hoge klassering. ‘Zo snel mogelijk weg zien te komen van de onderste plaatsen’, sprak hij enkele weken geleden heel bescheiden. Het siert de voormalige voetballer, maar de feiten liegen niet en die wijzen uit dat zijn ploeg fier aan kop gaat met de volle winst uit vier duels en een saldo van zestien doelpunten voor en slechts drie tegen.

Het zal zaterdag ongetwijfeld opnieuw spoken op het sportpark Katmis als het Stadskanaalster SJS op bezoek komt. De Knoalsters vallen ietwat tegen en kunnen een overwinning goed gebruiken. Ook zij zullen moeten oppassen voor de snelheid van Jurelly Torbed en de verfijnde traptechniek van een speler als Yirsan Bouman. Beide heren hebben overigens ruimschoots bewezen dat ze zeer doelgericht zijn. In de clubhistorie van dit duo staan er al 37 doelpunten achter de naam Torbed en 28 voltreffers bij Bouman.

Hogerop zal het zeker ook in Bedum spannend worden, waar de zaterdagtak van de plaatselijke SV het Klazienaveen van trainer Casper Goedkoop ontvangt. De Drenten klopten afgelopen weekend Omlandia met 1-3 en dus krijgen we op het Bedumer kunstgras een strijd tussen de nummers twee en drie van de 2e Klasse J te zien.

Het zijn zomaar drie wedstrijden die we er uit hebben getild, maar er staat de liefhebber komend weekeinde nog veel meer moois te wachten. En misschien is er wel een lichtpuntje voor slotlicht Meedhuizen, dat Oosterparkers ontvangt. Erg waarschijnlijk is een succesje niet voor de ploeg die samen met de zondagvoetballers van Woltersum de meeste tegentreffers (20) heeft geïncasseerd, maar u weet het. Een wedstrijd is pas gespeeld…

No Replies to "SC Loppersum en Holwierde nog zonder puntverlies"