Druiven zuur voor verliezend SV Bedum

Op basis van het wedstrijdbeeld was het zeker niet verdiend, maar bij FC Klazienaveen had men daar na afloop maling aan. De Drenten hadden op het kunstgras van SV Bedum toch maar mooi met 1-2 gewonnen en dat betekende in zeven dagen tijd de tweede zege op het Noord-Groninger land voor de ploeg van trainer Casper Goedkoop. De druiven waren aan Bedumer zijde erg zuur. Ze speelden misschien wel de beste wedstrijd van het nog maar jonge seizoen, maar stonden na afloop wel met lege handen.

Klazienaveen had het team dat vorige week Omlandia met 1-3 had weten te kloppen intact gelaten en kwam meteen na de aftrap onder zware druk te staan. De gasten hadden niet alleen de wind als tegenstander. SV Bedum zette vroeg druk en maakte het de bezoekers erg lastig om ook maar aan een poging tot opbouwen te denken.

Hoewel de kansen er al waren geweest om het spel vroegtijdig op de kar te zetten, duurde het nog tot de 27e minuut alvorens er voor het eerst gejuichd kon worden. Een diagonaal schot van Timo Laninga, goed vrijgespeeld door Nick Oostmeijer, was doelman Joep verhaar te machtig: 1-0.

SV Bedum probeerde door te drukken en zag achtereenvolgens kansen van Frank Roorda, Nigel Bakker en Nick Boelhouwer stranden. FC Klazienaveen mocht van geluk spreken dat het niet nog meer averij opliep. De elf van Goedkoop waren onmachtig. In tegenstelling tot een week eerder in Ten Boer liep het ook voetbaltechnisch voor geen meter. De Drenten werden gedwongen om de lange bal te spelen, maar dat medicijn bleek niet te werken.

Er zou na de thee heel wat moeten gebeuren, wilde FC Klazienaveen langs Bart Apotheker en de zijnen komen. In het eerste bedrijf moesten ze het antwoord daarop in ieder geval schuldig blijven. Aan Drentse zijde zouden Mart Hoff en Tom Lambers al snel naar de douche verdwijnen. Hun plaatsen binnen de lijnen werden ingenomen door Patrick Bloemberg en Dyon Kuhl.

De tweede helft waren er tekenen van verbetering aan Drentse zijde. Omdat Apotheker kennelijk ene te groot struikelblok vormde op de weg naar succes, probeerden de bezoekers nu via een omweg tot bij het doel van de thuisclub te geraken. Na een dik uur spelen leverde dat resultaat op. Een schot van Bloemberg ketste op de borst van doelman Jos Broekmans af en plofte voor de voeten van Jasper Woelders. Die had niet veel tijd nodig om dat slippertje af te straffen: 1-1.

SV Bedum leek even van de kook te zijn, maar herpakte zich snel en zag FC Klazienaveen opnieuw terugvallen. Er waren nog wel wat kansjes, maar overtuigend ging het allemaal niet. SV Bedum was opnieuw sterker, maar de elf van Goedkoop bleken in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Het bleef derhalve spannend op het Bedumer sportpark. Net op het moment dat iedereen zich min of meer met de remise had verzoend, viel er alsnog een treffer.

In de 89e minuut joeg Melroy Hemme de bal van een meter of twintig stijf in het kruis. Broekmans had het nakijken en de bank van SV Bedum zakte bijna door het kunstgras: 1-2. Natuurlijk was de vreugde groot aan de zijde va FC Klazienaveen toen het laatste fluitsignaal had geklonken. Het was zwaar onverdiend, maar niet minder mooi dat de drie punten mee naar huis gingen.

Casper Goedkoop: ‘We zijn vooral in de eerste helft volledig afgetroefd door een veel beter spelend SV Bedum. Ze waren ons op alle fronten de baas en we mochten blij zijn dat het bij die ene treffer bleef. Na rust wisten we ons wel iets te herstellen, maar in ons normale doen waren we zeker niet. Daar komt nog bij dat SV Bedum met Bart Apotheker een klasbak in huis heeft. Die kan een heel elftal aansturen en stimuleren. Van hem hebben we nog de meeste hinder ondervonden.’

Natuurlijk was coach Remy van der Wal een teleurgesteld man: ‘Weet je, eigenlijk moet ik supertrots op mijn spelers zijn. We hebben een geweldige eerste helft gespeeld, misschien wel de beste van dit seizoen. Ook na de thee waren we bij vlagen beter dan Klazienaveen. Maar wat heb je er aan als je met lege handen staat. Niets toch? Dit is zo vreselijk onterecht. Maar goed, we hebben het deels aan onszelf te wijten. Als het bij rust 3-0 had gestaan, was er niemand verbaasd de kantine in gelopen. Dat zou op dat moment een heel normale tussenstand zijn geweest.’

* SV Bedum – FC Klazienaveen 1-2 (1-0). Timo Laninga 1-0; Jasper Woelders 1-1; Melroy Hemme 1-2.

No Replies to "Druiven zuur voor verliezend SV Bedum"