Eerste puntverlies voor Holwierde

Holwierde heeft voor het eerst dit seizoen geen driepunter weten te scoren. In het thuisduel met SJS kwamen de mannen van trainer Eddy Tuik niet verder dan 1-1. De eindstand was halverwege het duel al bereikt.

De bewoners van het sportpark Katmis en hun fans hebben momenteel niets te klagen. Uit de vijfde klasse promoveren en het jaar daarop na vijf wedstrijden jezelf als lijstaanvoerder in de vierde klasse terugvinden is een prima prestatie. Wat de positie echt waard was, moest in de tweestrijd met Sportclub Juliana Stadskanaal blijken, want SJS wordt ook al als een van de ploegen gezien die zich in het gevecht om de prijzen zou moeten kunnen mengen.

Het duel ging aanvankelijk redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten. Het was in ieder geval wel duidelijk dat het vooral van strijd moest komen, maar daar is volgens trainer Eddy Tuik niks mis mee. ‘Daar begint elke wedstrijd mee’, aldus de oefenmeester.

Het redelijk stevige potje voetbal werd na een kwart duel door de gastheren open gebroken. Een steekpass tussendoor leidde tot balbezit van Thijs Stoppels en een prima afronding: 1-0. Holwierde leek andermaal op weg naar een goed resultaat.

Zo simpel als het in vorige wedstrijden ging, zouden de gastheren het nu echter niet krijgen. SJS toonde zich een taaie tegenstander die zich in de koploper vastbeet en herhaaldelijk liet zien dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden dient te worden. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de bezoekers nog voor de pauze langszij wisten te komen. Een prima aanval over de rechterkant eindigde met een dito lobje over het hoofd van keeper Wouter Kingma en een treffer van Kelvin Oosting in de 36e minuut: 1-1.

Kingma eindigde het eerste bedrijf trouwens nogal gehavend. Hij kreeg een tik op het scheenbeen en moest zich uitgebreid laten behandelen. De doelman maakte de wedstrijd wel vol, maar vertrok vervolgens richting dokterspost om de wond te laten hechten en zich van de nodige antibiotica te laten voorzien.

Nog voor de rust was aangebroken, kreeg Holwierde een mogelijkheid om andermaal op voorsprong te komen, maar Jurelly Torbed en Thijs Stoppels konden elkaar niet vinden. Vlak na de doelwisseling kreeg Torbed zelf de mogelijkheid om het net te laten bollen. Zijn schot vloog echter naast.

Het duel verplaatste zich daarna naar het middenveld. Daar werd de meeste strijd geleverd en hoewel er over en weer nog wel wat kansen ontstonden, wilde er geen goal meer vallen. Diep in de tweede helft leken beide ploegen het wel te geloven en dus eindigde het treffen in een remise.

‘Dit is een prima uitslag. Beide ploegen wilden van geen wijken weten en qua kansen was het duel ook wel aardig in balans. We hadden natuurlijk liever gewonnen, maar ik kan wel met het gelijkspel leven’, vertelt coach Eddy Tuik.
Zaterdag wacht de rood met witten een uitwedstrijd. Dan fungeert GEO als gastheer. De Garmerwolders hebben hun draai nog niet gevonden, maar wisten zaterdag wel het hooggeplaatste SIOS uit Sauwerd op 1-1 te houden.

* Holwierde – SJS 1-1 (1-1). Thijs Stoppels 1-0; Kelvin Oosting 1-1 (foto: René Battjes).

No Replies to "Eerste puntverlies voor Holwierde"