Bekeravontuur LSV is voorbij

De volleybalheren van LSV uit Loppersum mochten de afgelopen week twee keer aantreden tegen Trias. In de competitie was dat tegen heren 2 en in de beker tegen het vlaggenschip van de club. Beide wedstrijden gingen met 3-1 verloren. Toch keken de Lopsters tevreden terug op de bekerontmoeting met de ploeg uit de derde divisie. Na een terechte winst in de eerste set, konden ze in de tweede set tot 18-18 prima bijblijven. Daarna lieten de mannen uit Appingedam/Delfzijl zien dat ze twee klassen hoger speelden dan LSV (25-22, 18-25, 18-25 en 21-25).

Beide ploegen kampten bij aanvang met personele problemen. Trias miste Kees Parent, Henri Haan (geblesseerd) en Rudolf Bos (ziekte). Bij LSV ontbraken Wouter Haak en Arnold Hovenga, zodat ze een beroep moesten doen op tweede team speler Mark van Doorn. Bijblijven tot 15-15 en dan kijken wat mogelijk is was de opdracht voor de thuisploeg. Dat was natuurlijk wat simpel gezegd en LSV hield zich er ook niet aan, want het nam zelfs brutaal een voorsprong.

Met veel servedruk en gevarieerd aanvalsspel werd het spel van de gasten ontregeld. Vooral Dirk de Vries wist een paar maal mooi diagonaal voor het blok langs te slaan. Bij Trias was het allemaal onwennig, wat ook niet raar was gezien de afwezigheid van een aantal basisspelers. Van 21-17 kon Trias zich nog terugvechten tot 23-22. Daarna was het buitenaanvaller Arne Haak, normaal midspeler, die zijn team het juiste zetje gaf.

In de tweede set eigenlijk hetzelfde beeld. LSV erg scherp en Trias die het verschil niet echt kon maken. Dat veranderde aan het eind van de set. Ernst Dijkstra kwam aan serve en hier had de thuisploeg weinig vat op. Ook de drie meter aanval van Saso Dreu ging lopen. Bij LSV slopen er wat foutjes in hun spel, dus gingen er zeven punten op rij naar de gasten. In de twee volgende sets kwamen ze niet meer in gevaar. In de vierde set was er nog wel een opleving aan Lopster kant maar die kwam net te laat om het Trias echt moeilijk te maken.

Tevredenheid dus aan de kant van LSV, waar men hoopt dat beide geblesseerden weer snel aan kunnen sluiten. In het geval van Hovenga is dat maar zeer de vraag want zijn enkelblessure ziet er ernstig uit. LSV speelt zaterdag om 16,00 uur in de eigen Boshal tegen Sivoc H1.

No Replies to "Bekeravontuur LSV is voorbij"