Mollen ondermijnen uitwedstrijd WEO

Het Woldendorper WEO had in Beerta moeten aantreden tegen THOS. Het duel werd enkele weken geleden afgelast omdat er teveel regenwater was gevallen. Nu werd de wedstrijd echter afgelast omdat de scheidsrechter van dienst het te gevaarlijk vond voor de spelers van beide clubs. Mollen hadden namelijk een deel van het speelveld tot nieuwe thuisbasis gebombardeerd.

Er leek op zich niets aan de hand te zijn bij THOS. Het hoofdveld van de Pekelders was al afgekeurd en dus zou er naar het tweede veld worden uitgeweken. Iedereen stond al klaar om richting aftrap te gaan toen er werd medegedeeld dat het duel niet gespeeld zou worden omdat fluitist Bos bevreesd was voor enkel- of andere blessures vanwege de aanwezige mollengangen.

Bij Tot Heil Onzer Spieren, zoals de volledige naam van THOS luidt, werden oplossingen aangedragen, zoals een kruiwagen vol zand waarmee de mollengang volgestort had kunnen worden, maar daar zag de onpartijdige geen heil in.

En dus kan de terreinknecht niets anders doen dan hopen dat de familie mol zich toch nog bedenkt en elders domicilie zoekt. ‘Ach ja, dat soort dingen gebeurt nou eenmaal. Wat moet je er aan doen. Wij hadden net als WEO ook graag gespeeld, maar de scheidsrechter oordeelde anders’, zegt voorzitter Jan Kiewiet van THOS.

Trainer Bob Mulder van WEO kan achteraf wel om het hele gedoe lachen. ‘Maar als je al klaar staat om te gaan spelen, is het flink balen’, vertelt de coach. Hij vindt overigens wel dat de scheidsrechter een juiste beslissing heeft genomen. ‘Dat tweede veld van THOS was smaller en korter en lag er op zich al zeer slecht bij. Het was, als we de molsgaten in het strafschopgebied even buiten beschouwing laten, een grote glibberpartij geworden. Na een half uur voetballen hadden we dat veld waarschijnlijk compleet omgeploegd.’

Mulder en zijn mannen hadden zich graag willen revancheren voor de magere vertoning van een week eerder tegen Drieborg. Het eveneens laaggeklasseerde THOS leek een mooi opstapje te worden op de weg naar eerherstel. Dat moet nu komend weekeinde worden bewerkstelligd als de geelzwarten bij Wedde op bezoek gaan.

Dat varkentje zal niet eenvoudig gewassen kunnen worden, want het gaat hier wel om een confrontatie tussen de nummers twee en drie van de 5e Klasse E. Beide teams hebben zeven punten op hun conto staan, al heeft Wedde daar wel vier wedstrijden voor nodig gehad tegen de drie van WEO. Het zal ook de tweestrijd worden tussen de topschutters Mark Schreuder (Wedde) en Niels Jansen (WEO). Beide aanvalsleiders hebben ieder vijf keer het net weten te vinden.

No Replies to "Mollen ondermijnen uitwedstrijd WEO"