Schieten Noordpool UFC en RZ Baflo met scherp?

Ook deze week tillen we weer een aantal voetbalduels uit het grote aanbod dat ons ieder weekend wordt voorgeschoteld. Het is gemakkelijk om naar de 4e Klasse D op zaterdag te gaan, want daar hebben we ze wel weer. Zoals bijvoorbeeld het duel tussen Poolster en De Fivel, de tweestrijd Middelstum tegen De Heracliden en het treffen in Roodeschool tussen Corenos en Stedum. Niet oninteressant is ook de ontmoeting tussen Noordpool UFC en RZ Baflo.

Je ontkomt er niet aan en dus kijken we als eerste naar het duel op sportpark Oldencate. Je kunt gemakkelijk stellen dat de vliegende start van Poolster geen vervolg heeft gekregen. Het team van trainer Jaap Danhof is misschien wel te snel naar de top van de ranglijst geschreven. Afgelopen zaterdag gaven de Spijksters in en tegen Stedum een 0-2 voorsprong uit handen en werd het uiteindelijk 2-2.

Niet lekker voor het zelfvertrouwen en dan komt dit weekend het ‘andere Oranje’ op bezoek. De ploeg uit Zeerijp valt zeker onder de categorie ‘altijd lastig’ en dus zullen de geelzwarten ook nu weer volop aan de bak moeten. Voor Middelstum zal de clash met De Heracliden het gevecht worden om aansluiting met de subtop te krijgen. Daar staat Corenos al, maar de verschillen zijn in dit stadium van het seizoen nog klein. Een driepunter in de ontmoeting met Stedum zou zeer welkom zijn.

In de 1e Klasse E staan zaterdag Winsum en Balt tegenover elkaar. Beide ploegen hebben twee duels gewonnen en drie verloren en komen dus op zes punten uit. NEC Delfzijl bestrijdt op eigen veld hekkensluiter Groen Geel. In 2J zijn de Havenkanters op de vijfde plaats terug te vinden. Afgelopen zaterdag wist het team van trainer Kees Pranger met 1-2 van Zuidhorn te winnen.

Voor DVC Appingedam wordt het tijd dat er eens gewonnen wordt. Dat zou dan in het duel met Aduard 2000 moeten gebeuren. Koploper SC Loppersum, zaterdag een kwart wedstrijd uitstekend voetballend, mag bij Onstwedder Boys een volgende poging wagen om zonder puntverlies te blijven.

Noordpool UFC veegde zaterdag De Monnik in 5C met maar liefst 9-3 van het veld en staat nu voor de opgave om RZ Baflo pootje te lichten. De roodzwarten hebben een punt meer (10) dan hun tegenstrevers uit Uithuizen (9), maar hebben daar wel een wedstrijd meer voor nodig gehad. Saillant detail is dat Rood Zwart het doel van Wardy zaterdag zes keer wist te doorboren, dus staan er twee ploegen tegenover elkaar die hebben aangetoond dat ze met scherp kunnen schieten.

In 5D is Wagenborger Boys de hoogst spelende regiovertegenwoordiger met een totaal van zeven punten en de zevende plek. SV TEO uit Ten Post (3) en het puntloze slotlicht Meedhuizen hebben nog voldoende om aan te werken.

Van de zondagvoetballers kreeg derdeklasser Siddeburen een gevoelige tik om de oren en had het Woldendorper WEO zelfs last van de ‘ondergrondse.’ Het kwam niet eens aan voetballen toe. Kloosterburen (7-0), Warffum (1-5) en Woltersum (1-4) konden ook niet bepaald tevreden zijn. In iets mindere mate gold dat voor SV Bedum, dat weliswaar met 2-0 van VVK verloor, maar slechts op een punt van koploper Gruno terug is te vinden. Farmsum (3-3) en Oldambtster Boys (1-1) hielden een punt aan hun laatste ontmoeting over. Beide teams spelen zondag thuis tegen respectievelijk Bareveld en DWZ.

Er valt in ieder geval weer veel te beleven langs de velden. En mocht het allemaal tegenvallen wat uw favorieten op de grasmat laten zien, troost u dan met de gedachte dat het spel om de knikkers pas is gespeeld als de pot wordt vergeven. En die weg is nog lang (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Schieten Noordpool UFC en RZ Baflo met scherp?"