Jorritsma breekt parcoursrecord Zeemijlenloop

Het was zwoegen en ploeteren, maar de Zeemijlenloop in Delfzijl heeft ook nu weer prima winnaars gekregen. Arnhemmer Geart Jorritsma won het overall-klassement bij de heren en Jessica Oosterloo uit Appelscha toonde zich de sterkste dame.

In de nacht voorafgaande aan de Zeemijlenloop had het flink gespookt in Delfzijl . Een fikse herfststorm zorgde voor gesloten coupures en een waterstand die er voor zorgde dat de havenboulevard blank kwam te staan. Zelfs tijdens de G-loop en de Kidsrun joegen regen- en hagelbuien door de havenplaats en was het allesbehalve aangenaam vertoeven op en rond het Sportpark Centrum.

En toch leken de weersomstandigheden de deelnemers niet te deren. Sterker nog, Jorritsma wist het parcoursrecord met drie seconden scherper te stellen. Dat was een prima prestatie, zeker als je bedenkt dat er met name op het deel door en langs de haven behoorlijk stormde.
Van een echte wedstrijd was bij de heren geen sprake. Jorritsma ging er na de start als een speer vandoor en moest de klus in zijn eentje zien te klaren. Dat deed hij vakkundig. Na amper een van de twee rondes te hebben voltooid keek de geboren Fries even op zijn klokje en zag dat het goed was. De tijd die Olfert Molenhuis vorig jaar had neergezet, zou gebroken worden.

Jessica Oosterloo had ogenschijnlijk grootse plannen in Delfzijl. De afgelopen editie was ze ook al de snelste gebleken. Een parcoursrecord zat er voor haar niet in, ondanks dat ze een prima gangmaker bij zich had.

De organisatie had geen moment in de piepzak gezeten. ‘Als het zo was geweest dat we vanwege de storm niet de afgesproken route hadden kunnen volgen, waren we een andere weggegaan. Die had precies dezelfde lengte. Gelukkig viel het wat mee en konden we toch door de haven’, vertelt Wildrik Bulthuis namens de organisatie. Hij en zijn team van medewerkers konden tevreden zijn. De Zeemijlenloop is uitgegroeid tot een evenement van naam. ‘Dit is prachtige reclame voor Delfzijl. Hier is meer te beleven dan men denkt. Op naar het volgende evenement’, aldus sportwethouder Jan Menninga.

Heren: 1. Geart Jorritsma (Arnhem) 35.43 minuten; 2. Alwin Heijting (Nieuw Amsterdam) 37.09; Rob Vijver (Leeuwarden) 37.48; 4. Maurice Smit (Delfzijl) 38.35; 5. Harm Schoonved (Groningen) 40.17.

Dames: 1. Jessica Oosterloo (Appelscha) 41.07 minuten; 2. Eline Glas (Erm) 42.29; 3. Katja Kanditt (Korschenbroich) 47.22; 4. Olga Elling (Vries) 48.04; 5. Christien Koning (Groningen) 49.09.

No Replies to "Jorritsma breekt parcoursrecord Zeemijlenloop"