Artemis nationaal en internationaal actief

De hele afstand van de Berenloop op Terschelling is voor hardlopers een echte uitdaging. De route voert over het hele eiland, van West naar de Boschplaat en weer terug , door de polder, de duinen, het bos en over het strand. Start en finish zijn op West, onder de Brandaris. Janneke Cazemier uit Warffum maalt hier echter niet om. Drie weken geleden deed ze nog met succes mee aan de Budapest-marathon. Zondag was ze een van de bijna vijfhonderd deelnemers aan de Berenloop marathon. Het was haar tachtigste marathon. Hagel, regen en tegenwind op het strand teisterden de deelnemers. De Warffumse is echter qua weer en zwaarte van het parcours wel iets gewend. Met een keurige tijd van 4.40.21 uur werd ze 24e bij de vrouwen recreanten 45.

De halve afstand van de Berenloop was met 3500 deelnemers al wekenlang stijf uitverkocht. De 21,1 kilometer bood de deelnemers gisteren een fraaie en afwisselende route. Startend in Terschelling-West voerde de route over de Hoofdweg naar de dorpen Midsland en Formerum. Daarna ging het door bos, duinen en over het strand weer terug naar West met de finish onder de Brandaris.

Het weer werkte niet mee. Regen, hagel en tegenwind op het strand maakten het de deelnemers niet gemakkelijk. De vijf Artemis-deelnemers lieten zich echter van hun beste kant zien. Willem Hofman (Winsum) werd met een nette tijd van 1.42.40 uur 32e bij de mannen senioren. Voor dorpsgenote Hilda Broekhuizen was er een keurige 8e plaats bij de vrouwen 45. Zij kwam binnen na 1.44.15 uur.

Ab Slagter (Uithuizermeeden) volgde als 50e bij de mannen 50 met een tijd van 1.45.00 uur. Tini Visker (Gieten) werd eveneens keurig 8e bij de vrouwen 55. Haar tijd was 1.52.28 uur. Elizabeth Hofman (Winsum) was dik tevreden met haar prestatie. Ze kwam met een grote glimlach na 2.10.02 uur als 243e bij de vrouwen recreanten 35 over de finish.

De Berenloop is al jarenlang een van de favoriete evenementen van Steven en Ineke Rutgers (Winsum). Ze waren ook dit jaar weer van de partij. Ineke Rutgers, lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure, waagde zich zaterdag voor het eerst weer na precies twee jaar aan de 5 kilometer. Ze kende op deze afstand onder prima loopomstandigheden geen problemen en finishte na 34.26 minuten als 23e bij de vrouwen 55. Steven Rutgers startte op de 10 kilometer. Hij eindigde bij de mannen 60 als 23e in 1.04.07 uur. De start en finish van beide afstanden was bij Hotel Boschrijck en er werd gelopen over een mooi natuurparcours door de bossen en duinen van Terschelling-West.

Good old Koos Durenkamp (Winsum)heeft zaterdag de 4 kilometer van de Plantsoenloop in Groningen bij de mannen 65 gewonnen. Bijna 3200 deelnemers, waarvan de helft uit kinderen bestond, gingen van start in de 60e editie van de Plantsoenloop in Groningen. Het goed begaanbare Noorderplantsoen toonde zich mede het door het aangename weer in al zijn mooie herfstkleuren. De vele ‘bultjes` in het parcours bleken niet voor iedereen eenvoudig te bedwingen.

Artemis telde totaal zes deelnemers op de diverse onderdelen. Op de 8 kilometer was de 32,21 minuten van Ricardo Damminga (Baflo) goed voor een 15e plaats bij de mannen senioren. Nieuw lid Bianca Rust (Schouwerzijl) liep haar eerste wedstrijd onder de vlag van Artemis. Ze kende een prima debuut met een 4e plaats bij de vrouwen 35 in 39.19 minuten. Op de 4 kilometer was René Hartlief (Baflo) de snelste Artemisser. Hij werd ondanks een te snelle start keurig 5e bij de mannen 35 in 18.01 minuten.

De 72-jarige Koos Durenkamp (Winsum) bevestigde nog eens zijn goede vorm door met overmacht met een tijd van 19.15 minuten als eerste bij de mannen 65 te eindigen. Zijn voorsprong op de nummers twee en drie in deze categorie bedroeg respectievelijk 1.47 en 6.51 minuten. Titus Franzen (Winsum), in de twee voorgaande jaren nog derde bij de mannen 55, moest deze keer genoegen nemen met een ondankbare vierde plaats in 23.37 minuten. Voor Jeannet Bakema (Loppersum) is de Plantsoenloop het jaarlijkse uitje met haar oude rugbymaatjes. Uitkomend op de 4 kilometer bij de vrouwen recreanten werd voor haar een tijd van 27.56 geklokt, nog altijd goed voor een 8e plaats bij de vrouwen 55.

De families Klünder en Stiekema uit Winsum verbleven het eerste weekend van november in het Ierse Dublin, waar zaterdag de Morun over 5 en 10 kilometer werd gehouden. Een mooie gelegenheid voor Laurens en Gerrie Stiekema en Hans Klünder om eens in het buitenland een wedstrijdje te lopen. Zij kozen alledrie voor de 5 kilometer en handhaafden zich keurig tussen hun Ierse tegenstanders.

Laurens Stiekema sprong er zelfs boven uit. Hij werd verdienstelijk derde bij de mannen 50 in 23.14 minuten. Hans Klünder werd in deze leeftijdscategorie 11e met een tijd van 36.03 minuten. Gerrie Stiekema noteerde 38.48 minuten, goed voor een 16e plaats bij de vrouwen 55.

No Replies to "Artemis nationaal en internationaal actief"