Degradatie dreigt voor Klimaatgroep Stars

Voor de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum stond zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. De tegenstanders van de Middelstummers in de 1e Divisie A, de één na hoogste divisie van Nederland, was SKF uit Veenendaal. De wedstrijd werd uiteindelijk dik verloren, maar veel wedstrijden hadden ook een andere afloop kunnen hebben.

Arnoud Meijer, vorig seizoen nog voor Klimaatgroep Stars spelend, maar nu één van de tegenstanders won al zijn partijen, maar had het in de drie wedstrijden erg moeilijk. Twee keer een 2-0 achterstand en ook Pim van Schaik haalde een hoog niveau tegen hem. Van Schaik en Shuo Han Men wonnen van Pim Mostert in mooie wedstrijden en Men was er ook dichtbij tegen Pieter van der Berg, die grote progressie heeft geboekt. Peter Verweij is al het hele seizoen uit vorm. Ook nu bleef hij op de nul staan.

De wedstrijd wordt uiteindelijk met 2-8 verloren en degradatie naar de 2e divisie is bijna niet meer te ontlopen voor de Middelstummers. Opdracht is om meteen weer te promoveren, waardoor het talent van de youngsters verder ontwikkeld kan worden. Initiator en trainer Anne Vlieg: ‘Veel gifbekertjes, maar die drinken we gewoon leeg hoor. Er wordt met jonge talenten hard gewerkt aan mentaliteit en weerbaarheid. Dat soort spelers zijn net zo moelijk te vinden als een speld in de overbekende hooiberg, maar wij hebben ze in huis.’

Stand 1e divisie A
Avanti 62pnt
SKF 58pnt
De Veluwe 37pnt
Vriendenschaar 34pnt
Klimaatgroep Stars 29pnt
Bit.nl 20pnt

Programma Klimaatgroep Stars
25 nov. Vriendenschaar – Klimaatgroep Stars
02 dec. Avanti – Klimaatgroep Stars

No Replies to "Degradatie dreigt voor Klimaatgroep Stars"