SC Stadspark is gul voor Noordwolde

Noordwolde heeft over geluk niet te klagen gehad in de thuiswedstrijd tegen SC Stadspark. De gastheren kwamen voor de rust op achterstand, zagen een tweede treffer geannuleerd worden en wisten het blad vervolgens volledig om te draaien. Met dank aan de Stadjers overigens, want die gaven de tegengoals in het tweede bedrijf wel erg gemakkelijk weg.

Het was maar de vraag of het thuisduel van Noordwolde tegen SC Stadspark doorgang zou kunnen vinden. De regenval had het hoofdveld van de geelzwarten in een terrein omgetoverd waar de rijstplant zich goed thuis zou hebben gevoeld. Dus was het afwachten of het bijveld door arbiter Scholtens goed genoeg zou worden bevonden om op te kunnen spelen. De onpartijdige durfde dat wel aan en dus werd er om half drie gewoon afgetrapt op het met roodwitte lint afgezette terrein dat de afscheiding vormde tussen publiek en spelers.

Noordwolde was eerder in de beker onderuit gegaan (0-5) tegen VEV ’67 en was daarvoor zeer effectief geweest (2-1) in het duel met het beter spelende DVC Appingedam. Die draad moest dus weer opgepakt worden in het tweegevecht met de mannen van trainer Henry Kramer. Saillant detail was dat men zelfs koploper kon worden omdat SC Loppersum vorige week de punten in en tegen Glimmen had laten liggen. Die positie werd echter ook begeerd door The Knickerbockers, dat op bezoek ging bij Mamio.

Er bestond zelfs nog een kleine kans dat Noordwolde er met de eerste periodetitel vandoor zou gaan, maar dan moesten zowel Knickerbockers als HFC ’15 een flinke veer laten in hun wedstrijden tegen respectievelijk Mamio en Niekerk.

Coach Kramer was zelf niet van de partij in Noordwolde. Hij zat ziek thuis en liet zich vervangen door leider Jeroen Schut. Die had problemen genoeg om een volwaardig team op de been te brengen. Er ontbraken flink wat namen op de lijst en de plaatsvervangende coach had slechts de beschikking over één wissel. ‘Dit is gewoon een te zware aanslag op het materiaal en dan moet je ook nog op zo’n veld voetballen’, verzuchtte Schut. Hij had een punt, want ook het tweede veld van Noordwolde was allesbehalve goed bespeelbaar. De glibberpartijen waren talrijk en zelfs arbiter Scholtens uit Siddeburen had de grootste moeite om op de been te blijven.

De gasten begonnen goed aan de modderworsteling en kwamen na een dik kwartier spelen op voorsprong dankzij een treffer van Gerard Hut. Hij joeg de bal van een meter of vijfentwintig tegen het nylon: 0-1. Het leek voor Noordwolde zelfs een hele zware middag te gaan worden toen Sjors van der Meeren de bal voor de voeten kreeg en het speeltuig andermaal in het net deponeerde. De goal werd echter afgekeurd omdat er voorafgaande aan het schot een overtreding zou zijn gemaakt en dus kwam Noordwolde goed weg.

Voor het beter spelende SC Stadspark was het daarna erg zuur dat de gastheren nog voor de doelwisseling langszij wisten te komen. Jesse Hijlkema profiteerde van een uitglijder van Rolf Slik, die de bal wilde wegwerken, maar zich letterlijk en figuurlijk verslikte: 1-1.
Na de thee probeerde SC Stadspark de draad weer op te pakken en was het Noordwolde dat vooral met lange ballen op zoek was naar het hoofd of de benen van Sylvan Havinga. Die vond men echter zelden. Wel werd de geheel vrij staande Marco Vos gevonden en hij toonde zich trefzeker: 2-1. Zo kon het gebeuren dat SC Stadspark het betere voetbal op de zompige grasmat wist te leggen, maar Noordwolde vijf minuten na de hervatting aan de leiding ging.

De thuisclub leunde na die treffer wat meer achterover en liet de Stadjers het spel maken, waarbij men telkens op de counter bleef loeren die de definitieve nekslag voor de bezoekers zou betekenen. De goal kwam er, al was het ook nu SC Stadspark dat Noordwolde het cadeautje in de schoot wierp. In de slotfase van de wedstrijd dacht Stijn Braspenning de bal terug te kunnen spelen op keeper Gerben Cazemier, maar het leer verdronk in de smurrie en vervolgens was het voor Hijlkema geen al te grote klus om Cazemier voor de derde keer het nakijken te geven: 3-1.

Daarmee was de wedstrijd wel beslist, maar het leed nog niet geleden voor SC Stadspark. Men had namelijk al gewisseld en zag tien minuten voor het einde van de wedstrijd Danny Schuurman geblesseerd uitvallen. Hij wilde de bal aannemen en verloor de controle over zijn standbeen. Een hamstringblessure was het gevolg en de gasten moesten de wedstrijd met tien man vol zien te maken. Aan de stand veranderde niets meer.

Omdat HFC ’15 met 3-2 onderuit ging bij Niekerk en The Knickerbockers de uitwedstrijd tegen Mamio wel wist te winnen (0-2), ging de eerste periodetitel naar de studentenclub uit Groningen.

‘Het is onvoorstelbaar zuur als je een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg bent en dan zo op de koffie komt. Je kunt wel zeggen dat pakjesavond erg vroeg was dit jaar. We hebben de punten gewoon cadeau gedaan. Overigens is het onvoorstelbaar dat we op dit veld hebben gespeeld. Wij willen graag voetballen, maar dit was gewoon onverantwoord’, vertelt leider Jeroen Schut van SC Stadspark.

* Noordwolde – SC Stadspark 3-1 (1-1). Gerard Hut 0-1; Jesse Hijlkema 1-1; Marco Vos 2-1; Jesse Hijlkema 3-1.

No Replies to "SC Stadspark is gul voor Noordwolde"