SIOS laat zich door Middelstum verrassen

Gezien de stand op de ranglijst zou het voor SIOS een optelsommetje moeten zijn. Winnen bij laagvlieger Middelstum was voor de Sauwerders niet meer dan een must, wilde men geen schade oplopen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het pakte echter anders uit. Na negentig minuten stapte Middelstum als winnaar (2-1) van het veld en bleek maar weer eens dat de 4e Klasse D elk weekend wel goed is voor een aantal verrassingen.

Middelstum speelt dit seizoen erg wisselvallig. Het had tot aan de aftrap tegen SIOS nog maar één overwinning op naam staan en dat was de 2-1 tegen De Fivel in de eerste wedstrijd van de competitie. Daarna volgden vijf nederlagen op rij en dat bracht de blauwhemden van trainer Raymond Scholtens in de onderste regionen van de vierde klasse. De Sauwerders hadden nog geen enkele nederlaag hoeven incasseren. Wel leden ze drie keer puntverlies in de duels met Poolster (2-2), GEO (1-1) en Stedum (1-1).

SIOS begon goed aan het duel. Het team van trainer Willem Kluin kreeg een aantal kansen maar weigerde die te benutten. Daarnaast hadden ze de grootste moeite met het compact spelende Middelstum, dat de deur achterin op slot had gegooid. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de gasten het steeds zwaarder en begon bij Middelstum het geloof te leven dat er misschien wel iets te halen zou zijn. Een strak schot van Gerard Bronsema vormde een van de signalen dat de Sauwerders op hun hoede moesten zijn. Tot aan de pauze bleef het scorebord echter onaangeroerd.

Na de thee leek het er lange tijd op alsof er helemaal niet gescoord zou worden op het Middelstummer sportpark. SIOS worstelde niet alleen met de gastheren, maar ook met het eigen spel. De elf van Kluin konden niet het spelletje spelen wat ze graag wilden, maar kwamen gek genoeg wel op voorsprong. Middelstum maakte een inschattingsfout achterin waardoor keeper Youran Mus de gang naar het net moest maken. Jochem Huinder was de man die de bezoekers na meer dan driekwart wedstrijd aan de leiding hielp: 0-1.

En weer leek zich een scenario voor de thuisclub te ontvouwen dat niet veel goeds voorspelde. De blauwhemden stroopten de mouwen echter op en kwamen enkele minuten na de openingstreffer alweer langszij. Kristian Boelema lepelde een voorzet tegen het nylon en zal vervolgens even in spanning hebben gezeten omdat de assistent-scheidsrechter van SIOS de vlag omhoog hield. Volgens hem was er sprake van buitenspel geweest. De arbiter wilde echter van niets weten en wees gedecideerd naar de middenstip: 1-1.

SIOS weigerde genoegen te nemen met de gelijke stand en besloot risico’s te nemen. De deur achterin ging open in de jacht op drie punten en dat leidde tot kansen, maar die waren er ook voor Middelstum. Uit een daarvan was het andermaal Kristian Boelema die het net wist te laten bollen. De voorzet kwam van Marijn Bosman: 2-1.

En zo was het blad ineens omgedraaid en zat het venijn duidelijk in de staart van het duel. Ook na de voorsprong van Middelstum was het nog niet gedaan en kreeg SIOS zelfs nog een mogelijkheid om langszij te komen. De verdediging van Middelstum dacht dat een corner wel achter zou gaan, maar dat bleek een misvatting te zijn. De thuisclub kwam echter met de schrik vrij, want het speeltuig belandde op de paal.
Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, kon men bij Middelstum opgelucht ademen. De tweede zege van dit seizoen was binnen. Het was een zeer welkome driepunter die nog lang na de schermutselingen op het veld werd bejubeld.

Zaterdag wacht het team van Raymond Scholtens in Spijk de confrontatie met Poolster, dat gehakt van FC LEO had gemaakt. ‘Die 8-1 is natuurlijk een beste uitslag, maar als wij kunnen brengen wat we nu hebben gedaan, kunnen we het elke tegenstander lastig maken’, aldus leider Bart Poortinga.

SIOS ontvangt komend weekeinde Westerlee, dat op eigen veld met 0-2 van OKVC uit Oldehove verloor. Beide teams hebben dus reden genoeg om iets goed te maken.

* Middelstum – SIOS 2-1 (0-0). Jochem Huinder 0-1; Kristian Boelema 1-1; Kristian Boelema 2-1 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "SIOS laat zich door Middelstum verrassen"