Anne Kamminga debuteert in boksring

Anne Kamminga, in 2015 verkozen tot Sportvrouw van het Jaar in Noord-Groningen, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De inwoonster van Appingedam is overgestapt van het kickboksen naar de bokssport en is tegenwoordig actief bij boksvereniging Appingedam. Zondag maakte ze haar debuut op het Noord-Nederlands kampioenschap in Nieuwegein.

Omdat er in haar gewicht geen tegenstander voorhanden was in de A klasse, moest ze een gewichtsklasse hoger boksen. Ze trof in de finale Nederlands kampioene Heleen van de Water van de vereniging Verbon uit Utrecht.

Van de Water probeerde het Kamminga vanuit het midden van de ring moeilijk te maken met haar lange, directe stoten. Ze moest echter goed blijven uitkijken omdat Kamminga soms gevaarlijk wist te counteren. De tweede ronde was het beeld onveranderd. Beide dames wisten hun punten te pakken. Van de Water nam soms iets meer het initiatief waardoor ze met een licht voordeel afsloot.

De laatste ronde leek Kamminga haar tegenstandster door te hebben. Elke aanval die de Utrechtse inzette, werd keihard door Kamminga gecounterd. Over deze laatste ronde bestond geen twijfel. Deze had Kamminga duidelijk naar zich toegetrokken.

De jury gaf uiteindelijk de winst aan Heleen van de Water. Anne Kamminga kan echter terugkijken op een zeer goed debuut in de hoogste klasse van het Olympisch boksen. Op deze manier boksen in een hoger gewicht getuigt van klasse. Trainers van andere clubs en de voorzitter van de NNB lieten zich lovend uit over Kamminga’s debuut.

Kamminga kan zich best voorstellen dat mensen verbaasd opkijken als ze lezen dat ze het kickboksen vaarwel heeft gezegd en zich nu in de bokssport probeert te bekwamen. ‘Laten we het er maar op houden dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was’, vertelt de vrouw die internationaal veel naam wist te maken en het zelfs tot wereldkampioen wist te schoppen.

Liefhebbers die deze, en uiteraard ook andere toppers, aan het werk willen zien doen er goed aan om op 16 december het Damster boksgala te bezoeken. Nadere informatie daarover volgt binnenkort.

No Replies to "Anne Kamminga debuteert in boksring"