Volleyballers Trias halen uit bij VIOS

In Slochteren stond zaterdag de wedstrijd tussen VIOS/Kolham ds2 en VV Trias ds1 op het programma. VIOS staat laatste in de poule en dus was het voor Trias zaak om met 4-0 te winnen en vijf punten binnen te slepen om zodoende goed bovenin te blijven meedraaien. Trias stond aan het eind van vorig weekend op de eerste plaats tot daar op maandagavond ineens Krathos was dat met 4-0 van Oranje Nassau wist te winnen. Krathos nam toen met een wedstrijd meer gespeeld en een verschil van drie punten de leiding over.

Voor de gelegenheid was ex-trainer/coach Dolf Langerhuizen meegereisd omdat huidige trainer André Swiersema op dezelfde tijd een wedstrijd moest spelen, uitgerekend op het veld naast de dames.

Trias begon de wedstrijd slecht. In de eerste set nam VIOS gemakkelijk de voorsprong en wist deze zelfs uit te breiden tot zeven punten. Halverwege de set besloten de dames dat het zo niet langer kon en schakelden ze een tandje bij. Al gauw werd het gat dicht geslagen en was de stand weer gelijk. Inmiddels waren de teams wel aan het eind van de set beland waardoor deze nog aardig spannend werd. Trias wist nog een beetje gas extra te geven en sleepte de set binnen: 22-25.

De tweede set begonnen de dames beduidend beter. De passing lag goed waardoor de middenaanvalsters goed konden worden aangespeeld en vaak direct wisten te scoren. Opvallend was dat er minder service fouten werden gemaakt dan in de voorgaande wedstrijden. Hoewel er nog wel wat foutjes aanwezig waren, maakten de dames het zich niet onnodig moeilijk. Deze set ging Trias vrij gemakkelijk af: 15-25.

In de derde set bleef Trias de concentratie houden. Deze set verliep evenals de voorgaande erg goed, mede dankzij de goed verzorgde passing. Het werd opnieuw een vrij gemakkelijke setwinst voor Trias: 16-25.

Bij de vierde set aanbeland werd nog maar eens benoemd dat de concentratie niet weg moest zakken en dat deze set ook absoluut gewonnen moest worden. VIOS kwam niet echt aan spelen toe. Alles leek te kloppen. Aan het net kwam VIOS niet door de blokkering heen en passend en verdedigend loste Trias veel op. Ook de service was een wapen. Een reeks van tien opslagen op rij zorgde voor een dermate groot gat dat ook deze set met gemak naar Trias ging: 16-25.

Voor Trias was er eindelijk de zo gewenste 4-0 overwinning en dus vijf punten. Na afloop bleken de naaste concurrenten minder punten te hebben gehaald en werd nog maar een benadrukt dat Trias goede zaken had gedaan. Komend weekeinde speelt Trias een thuiswedstrijd tegen DOVO/Hujades ds1 om 20.00 uur in Eelwerd Appingedam.

*VIOS Kolham – Trias 0-4. Setstanden 22-25, 15-25, 16-25 en 16-25.

No Replies to "Volleyballers Trias halen uit bij VIOS"