TA Jan Ekema zestien keer op Haags podium

De taekwondoka’s van Jan Ekema uit Appingedam hebben zondag hoge ogen gescoord op het Open Haaglanden-toernooi in Den Haag. De veertien koppen tellende selectie was goed voor zestien podiumplaatsen.

Met ruim driehonderddeelnemers afkomstig van vijfentwintig verschillende scholen uit Nederland, Duitsland en België is het Open Haaglanden een van de grootste toernooien van Midden-Nederland. Daar raakte de achtjarige Ghilano Buurmeijer niet van onder de indruk. Buurmeijer mocht voor het eerst uitkomen in de A-klasse (blauwe band en hoger) en ging na zenuwslopende finale met het zilver aan de haal.

Ook Sylvie Terpstra kwam in de Hofstad voor het eerst uit in de hoogste klasse. ‘Dit komt omdat er in haar eigen klasse, de B-klasse, geen deelnemers waren. Dan mag je besluiten om een klasse hoger te vechten’, legt Ekema uit. ‘Sylvie heeft uitstekend gevochten en heeft zich niet van de mat laten vegen.’ Ondanks twee goede partijen moest Terpstra uiteindelijk genoegen nemen met brons.

Het was voor de negenjarige Robert Mulder zijn eerste grote toernooi. Mulder vocht volgens Ekema slim, luisterde goed naar zijn coach en stak daardoor met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit. Dit resulteerde in de felbegeerde kampioenstitel. Ook Senna Wenting kreeg loon na werken en werd kampioen met de stijlpatronen evenals Renze Derksen. Goud was er eveneens voor Jens Ruben, Joyce van der Veen, Lale Bulut en de vijfjarige Ghilaisha Buurmeijer op het onderdeel sparren.

Verder was er zilver voor Joyce van der Veen en Lennart Blaauw op het onderdeel stijlpatronen en behaalden Blaauw, Ella Schreuder en Sem Berghuis zilver bij het sparren. Senior Anuschka Molenberg ging er bij het sparren met het brons vandoor. Ghilaisha Buurmeijer behaalde tenslotte op het onderdeel non-contact sparren ook nog een bronzen plak.

No Replies to "TA Jan Ekema zestien keer op Haags podium"