Volleyballers Veracles kloppen Trias

Hoewel de dames van Trias na de wedstrijd van vorige week weer de eerste plek wisten te bemachtigen, hebben zij nog altijd maar één echte topper als tegenstander gehad. Die wedstrijd werd helaas verloren. Afgelopen weekend stond Veracles ds 5 op het programma. Veracles blijkt dit seizoen een ware ster in het spelen van vijfsetters. Tevens maken ze er een gewoonte van om te winnen van ploegen die de ranglijst aanvoeren en dat lukte ze ook in het duel met Trias.

Omdat Veracles een studentenvereniging is, veranderen de teams regelmatig van samenstelling. De dames van Trias hadden dan ook geen duidelijk strijdplan omdat het onzeker was hoe Veracles zou spelen. Trias begon de wedstrijd met gelegenheidscoach Dolf Langerhuizen, waarna trainer/coach André Swiersema na het spelen van zijn eigen wedstrijd zo snel mogelijk zou aansluiten. Daarnaast misten de dames ook hun libero, wat betekende dat er dames zouden moeten passen en verdedigen die dit doorgaans in de wedstrijden niet doen. Hier was in de trainingen al op geoefend.

Trias begon goed en straalde zelfvertrouwen uit. Daar waar het dit seizoen wel eens mis ging met de service, wisten de dames al bij de eerste servicebeurt uit te lopen doordat er goed druk werd geleverd. Dit wisten ze de eerste set vol te houden. Met deze moeilijke opslagen wisten ze redelijk wat punten te veroveren. Aan de buitenkant kwamen de dames al gauw tot de conclusie dat er punten gescoord konden worden door rechtdoor aan te vallen. Dit werd in de time-out nog maar eens benadrukt door de coach. Ook blokkerend waren de dames scherp. Diverse aanvallen van Veracles werden op deze manier afgestopt.

Tot diep in de tien punten bouwde Trias hun voorsprong uit met een gat van ongeveer zes punten. Op dat moment bracht de tegenstander een nieuwe spelverdeelster in het veld die een behoorlijke opslag in huis bleek te hebben. Trias had het hier moeilijk mee en al gauw was de stand weer gelijk. Hoewel deze set nog voor de winst werd gevochten, ging deze nipt aan de dames van Trias voorbij: 27-25.

Nog altijd zeker van hun eigen kunnen, begonnen de dames aan de tweede set. Zich realiserende dat ze met servicedruk een heel eind konden komen. Dit bleek al gauw. Een aantal dames maakte een paar mooie puntenreeksen waardoor ze op Veracles uit wisten te lopen. Ook aan de buitenkant wisten de speelsters nog steeds in de rechtdoor te scoren. De afstemming op het midden was wat minder dan gebruikelijk, maar ook hier werden nog wat punten meegesmokkeld.

Inmiddels had Trias aan aardige voorsprong opgebouwd. De stand was maar liefst 12-21 in het voordeel van Trias. Op dat moment kwam ook coach André Swiersma binnen. Hoewel Veracles nog een puntenreeks van vier punten wist te maken, kwamen ze niet meer aan setwinst toe: 19-25.

Ook de derde set stonden te dames goed te spelen. Deze set wisten ze niet uit te lopen met hun sterke service maar de stand ging aardig gelijk op. Wel kregen ze regelmatig een flinke tegenslag te verwerken. Daar waar de dames het seizoen met drie midden-aanvalsters begonnen, moesten zij eerder al Lisanne Bakker geblesseerd laten gaan. Nu blesseerde Marjolein Wolt, een van de twee overgebleven mid-speelsters, zich ook. Dit had tot gevolg dat een buitenaanvalster op deze positie moest worden ingezet. Dit gebeurde aan het eind van de set, wat er in resulteerde dat de set uit handen werd gegeven: 25-20.

Om er nog een vijfde set uit te kunnen slepen, moest Trias eerst de vierde set zien te winnen. Ook op deze set was, gezien de omstandigheden, weinig aan te merken. De dames bleven het niveau van de voorgaande sets houden en wisten de belangrijke set dan ook te winnen: 21-25.

Het was voor Trias zaak goed uit de startblokken te komen. Om het extra spannend te maken ging het eerste deel van de set aardig gelijk op. Toen er op een gegeven moment een speelster met een sterke service aan de overkant stond, wist Veracles een gaatje te slaan en dit betekende voor Trias de genadeklap: 15-9.

Natuurlijk waren de dames enigszins teleurgesteld na de wedstrijd. Gezien de omstandigheden mochten ze blij zijn met deze uitslag en met opgeheven hoofd uitkijken naar de wedstrijd van komend weekeinde. Dan staat er namelijk weer een topper op het programma. Tegenstander is Krathos, met wie men om de voorlopige eerste positie zal strijden. Het duel in de Brede School Noord in Delfzijl begint om 18.00 uur.

No Replies to "Volleyballers Veracles kloppen Trias"