NEC Delfzijl en Kees Pranger verlengen

Oefenmeester Kees Pranger uit Tolbert zit ook volgend seizoen op de bank bij tweedeklasser NEC Delfzijl. De club noemt de trainer ambitieus en talentvol en hoopt samen met hem de tijdens de fusie gestelde doelen verder te kunnen uitbouwen.

De Technische Commissie van NEC Delfzijl is blij er in geslaagd te zijn om het contract van de zeer talentvolle en ambitieuze trainer Kees Pranger te continueren. Pranger heeft als voetballer een verleden bij onder meer VEV ’67 en CSVH en is momenteel bezig met zijn eerste seizoen als hoofdtrainer NEC Delfzijl.

Pranger is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Delfzijsters. Dat verloopt, als je naar de resultaten kijkt, tot nu toe nog niet op rolletjes. NEC Delfzijl bezet momenteel de negende plaats in de 2e Klasse J met vijftien punten uit elf wedstrijden. De ploeg uit de havenplaats speelt af en toe grillig. De ene keer zakt men zo’n beetje door de ondergrens, met als dieptepunt de uitschakeling in de beker door ZNC. Een ander moment wort er fors uitgehaald, met als voorbeeld het pak slaag dat de nummer drie Klazienaveen onlangs kreeg.

‘Ik hoop dat we die fase achter de rug hebben. Toen ik bij NEC Delfzijl kwam, trof ik een ingespeeld team aan dat in de flow zat. Er komt daarna een andere trainer en er vinden wat spelerswisselingen plaats, dan is het logisch dat een elftal enige tijd zoekende is. Voor mijn gevoel hebben we de poppetjes nu daar staan waar ze het beste tot hun recht komen. Alles valt langzaam maar zeker op zijn plek. Zoals het nu gaat zie ik het graag. We verloren afgelopen weekeinde weliswaar van De Weide, maar we speelden goed en met passie. Die spirit is uitermate belangrijk. Daarnaast denk ik dat we te laag staan. We moeten daar weg. Ik ben van mening dat we kwaliteiten genoeg in huis hebben om in de top vijf te eindigen. Sterker nog, we zijn het aan onze stand verplicht’, vindt Pranger.

De club heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat Pranger de man is die de jonge vereniging in het groeiproces verder kan helpen. ‘De moderne manier van trainen waarin deze nieuwe generatie van trainers door de KNVB wordt opgeleid, wordt door NEC Delfzijl onderschreven. Daarnaast vinden beide partijen het belangrijk dat er aandacht is voor een breder kader binnen de club om de doelen te bereiken. Jeugd, vrijwilligers, staf en de rest van de organisatie zijn een voorbeeld van de zaken die belangrijk zijn voor de algehele ontwikkeling’, aldus het bestuur.

Pranger zelf is uiteraard in zijn nopjes met de verlenging. Er spreekt volgens hem vertrouwen uit. ‘Daar komt nog bij dat ik het erg naar mijn zin heb bij NEC Delfzijl. Als dat niet zo was, reed ik niet drie keer per week op en neer van Tolbert naar Delfzijl en weer terug.

No Replies to "NEC Delfzijl en Kees Pranger verlengen"