Veerkrachtig SV Bedum verliest kraker van Pelikaan S.

Ze waren graag als koploper de winterstop in gegaan, maar het was SV Bedum niet gegund in de kraker tegen Pelikaan S. uit Oostwold. De paarshemden gingen op het eigen kunstgras, na een 0-3 tussenstand, uiteindelijk met 2-3 onderuit.

SV Bedum heeft dit seizoen al vaker aangetoond dat het over een knap collectief beschikt. Dat zou het ook in het duel met Pelikaan S. moeten tonen, want de Oostwolders hebben meer individuele klasse in huis. Die kwaliteit konden de gasten goed gebruiken in het topduel van de 2e Klasse J. Zonder slag of stoot kon er niet afgetrapt worden. Sterker nog, de eerste schermutselingen deden zich in de tijdelijke verblijven van Pelikaan S. voor. Kassim Bizimana moest op de massagetafel wedstrijdklaar worden gemaakt, maar de tafel begaf het en de onfortuinlijke aanvaller raakte daarbij geblesseerd.

Niet in het minst uit het lood geslagen door dit voorval, trokken de gasten meteen ten strijde en na amper tien minuten lag de bal al voor het eerst achter doelman Jos Broekmans. De voorzet van Max de Boom was goed besteed aan Danny Holband, die de bal tegen het nylon mikte: 0-1.

De schrik zat er maar kort in bij SV Bedum, dat meteen van zich af beet en een paar keer gevaarlijk voor de neus van goalie Jonathan Hensens opdook. Zonder succes overigens, want het ontbrak de thuisclub te vaak aan het eindschot. Jake Smit leek nog de grootste mogelijkheid op succes te hebben. Zijn inzet spatte echter op de vuisten van de goed geposteerde Hensens uiteen.

De Bedumers bleven het proberen, maar het waren de gasten die het net wel wisten te vinden. Op slag van rust was Holband opnieuw succesvol toen Handrit Hoxhaj liet zien aardig te kunnen ballen en twee verdedigers het Bedumer bos in stuurde. De voorzet die hij losliet paste precies: 0-2. Een ongelukkiger moment om een tegengoal te krijgen is bijna niet denkbaar, maar het zou nog erger worden. De wedstrijd leek te zijn gespeeld toen Nigel Bakker op het middenveld de bal inleverde en De Boom vervolgens in de omschakeling ook een graantje van het succes wist mee te pikken: 0-3.

Het zou voor SV Bedum een hele klus worden om de opgelopen schade van het eerste bedrijf na de thee te repareren. Het team van trainer Remy van der Wal heeft dit seizoen echter wel vaker karakter getoond en was zeker niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven.

Na de doelwisseling bleek al snel dat Pelikaan S. de handen nog behoorlijk vol zou krijgen aan de paarshemden. Er werd meteen druk op het doel van Hensens gezet en het was wachten op een Bedumer treffer. Die viel na 56 minuten spelen. Hensens had zich te ver van zijn doel gewaagd. Nick Boelhouwer joeg de bal richting strafschopgebied en Jake Smit hoefde alleen maar af te drukken: 1-3.

Het werd er daarna alleen maar vervelender op voor Pelikaan S. nadat Handrit Hoxhaj binnen vijf minuten twee keer geel had gezien. Zijn overtreding op Nigel Bakker werd hem fataal en dus moesten de gasten het daarna nog een half uur met tien man zien te rooien. SV Bedum trok de teugels verder aan, joeg op een tweede treffer, maar leek geen geluk te hebben. Kansen waren er voldoende om de Oostwolders grote problemen te bezorgen, maar het speeltuig wilde, hoe miraculeus soms ook, niet tussen de palen door. Naarmate de tijd verstreek, werd de opgave alleen maar lastiger. Het duurde zelfs tot in de 89e minuut alvorens de meer dan verdiende aansluitingstreffer was gerealiseerd. Een rake kopstoot van Jordy van Haag betekende 2-3.

Nu was het alleen nog de vraag hoeveel tijd SV Bedum van scheidsrechter Van der Hoek zou krijgen om het op dat moment verdiende punt binnen te slepen. Dat bleken uiteindelijk vier minuten te zijn. Dat was te weinig en dus kon het tiental Oostwolders uiteindelijk opgelucht ademen. Ze hadden de aanval op de koppositie, al was het dan ook met hangen en wurgen, weten af te slaan en dat was een lekker gevoel.
SV Bedum hoefde zich na het laatste fluitsignaal nergens voor te schamen. Ze hadden sommige goals misschien wel iets te gemakkelijk weggegeven, maar tevens veerkracht getoond en het de grote concurrent voor de titel na rust behoorlijk lastig gemaakt. Pelikaan S. had zich bijzonder effectief getoond, vond ook trainer Remy van der Wal.

‘We zijn eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest, maar hebben ons weg laten counteren. Toch zaten we halverwege de wedstrijd allerminst gebroken in de kleedkamer en dat hebben we na rust laten zien. Toen Hoxhaj van het veld werd gestuurd, zakten ze veer in en werden de ruimtes erg klein. Ik heb twee goed voetballende ploegen gezien, waarvan er eentje te weinig heeft gekregen. Desondanks gaan we met een goed gevoel de winterstop in. We hebben in de eerste helft van het seizoen laten zien dat er rekening met ons gehouden moet worden.’

* SV Bedum – Pelikaan S. 2-3 (0-3). Danny Holband 0-1; Danny Holband 0-2; Max de Boom 0-3; Jake Smit 1-3; Jordy Haag 2-3.

No Replies to "Veerkrachtig SV Bedum verliest kraker van Pelikaan S."