Demonstratie voetbal voor ouderen in Delfzijl

In de haven van Delfzijl draait het van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari om voetbal tijdens Eurocup. De loods van Wijnne en Barends wordt omgetoverd tot het Groningen Seaports Stadion. Eurocup Delfzijl is een jeugdtoernooi voor profclubs. Dit jaar wil Eurocup Delfzijl zich ook graag inzetten voor de oudere voetballers. Daarvoor heeft de organisatie de samenwerking gezocht met NEC Delfzijl.

Op donderdagochtend 11 januari om half tien zal er voor 65-plussers een demonstratie Walking Football worden gegeven. Hierbij zullen de OldStars, het Walking Football-team van FC Groningen, speciaal te gast zijn voor een demonstratie in de haven van Delfzijl. De OldStars worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld en zonder keepers. Ook mogen er geen slidingen gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of hier pas op late leeftijd mee willen beginnen.

Bij Walking Football begint de training altijd eerst met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met Walking Football, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop. Bij voldoende animo zal NEC Delfzijl na deze demonstratie Walking Football graag aan haar voetbalaanbod toevoegen.

Ben je een 65-plusser of ken je een 65-plusser die graag mee wil doen of gewoon nieuwsgierig is? Kom dan langs op donderdag 11 januari om half tien in het Groningen Seaports Stadion in de haven van Delfzijl. Hier krijgt men meer uitleg en volgt ook de demonstratie. Iedere bezoeker zal worden getrakteerd op koffie met appelgebak.

No Replies to "Demonstratie voetbal voor ouderen in Delfzijl"