Artemis loopt op ‘avontuurlijk’ Ameland

Op Ameland is zaterdag de 14e editie van de Adventure Run gehouden. De deelnemers, waaronder een aantal leden van Artemis uit Winsum, konden wederom kiezen uit drie verschillende afstanden. Aan de 5 kilometer deden 850 deelnemers mee, de 10 kilometer was de populairste afstand met bijna 1.800 finishers en ruim 1000 lopers wisten de halve marathon tot een goed einde te brengen.

Het parcours van de 5 en de 10 kilometer was ongewijzigd gebleven, maar de organisatie had het parcours van de halve marathon fors aangepast. De eerste negen kilometers, met de passage door het Kwekerijbos en de twee stukken over het strand, waren niet gewijzigd. Hierna was echter de kilometerslange lus via de Kooiplaats en de waddendijk vervangen door een lus richting het Oerd en een lus door het Oostbos inclusief een beklimming via de onverharde route van de ruim vijftien meter hoge Bureblinkert. Deze kuitenbijter deed zich voelen na ruim 14 kilometer koers. Via de hoofdweg van vakantiepark Klein Vaarwater en de Strandweg sloot de nieuwe route vanaf het centrum van Buren vervolgens weer aan op de oude route.

Net als het parcours bood ook het weer voor ieder wat wils. Op het strand stond een stevige noordwester, maar deze blies de lopers gelukkig in de rug en in de duinen kon aardig beschut worden gelopen. Verder was het overwegend zonnig, maar trok gedurende de halve marathon ook een buienfront over met regen en hagel. Het lag er op dat moment maar aan waar men zich op de route bevond. Zo kregen de koplopers het aardig voor de kiezen, maar waren er ook velen die niet meer dan een spatje regen meepakten.

Artemis was met tien lopers wederom redelijk goed vertegenwoordigd. René Hartlief (Baflo) en Baukje Haan (Leens) kozen voor de 10 kilometer en finishten in respectievelijk 47.26 minuten en 1.08.35 uur. De andere acht leden kwamen uit op de halve marathon. Willem Hofman (Winsum) was als eerste binnen met een tijd van 1.40.07 uur. Hilda Broekhuizen (Winsum), 7e bij de vrouwen 45, was de snelste dame met 1.44.32 uur. Han Korhorn (Kloosterburen) bleef net binnen de 1.50.00 uur met zijn tijd van 1.49.55 uur. Koos Durenkamp (Winsum), Herman Haan (Leens), Elizabeth Hofman (Winsum) en Janneke Cazemier (Warffum) volbrachten hun loop in respectievelijk 1.56.31 uur, 2.02.50 uur, 2.13.45 uur en 2.13.48 uur. Anke Bijma (Sauwerd) finishte tenslotte in een tijd van 2.38.30 uur.

De winnaar van de halve marathon, Dennis Licht uit Beekbergen, was een forse maat te groot voor de concurrentie en finishte in een uitermate snelle tijd van 1.06.56 uur. Ondanks de verzwaring van het parcours én het feit dat hij het parcours grotendeels in zijn eentje moest afleggen, werd hiermee het parcoursrecord verbeterd. Bij de dames was Jessica Oosterloo uit Appelscha een klasse apart met haar uitstekende eindtijd van 1.18.50 uur.

No Replies to "Artemis loopt op 'avontuurlijk' Ameland"