Bert Vos verruilt Gorecht voor vv Winsum

De commissie voetbalzaken van vv Winsum heeft Bert Vos aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2018-2019. De coach van Gorecht volgt in die hoedanigheid Robert Bos op, die vorig seizoen de plaats innam van de naar Broekster Boys vertrokken Ron de Boer.

Bert Vos heeft een prima staat van dienst in het regionale voetbal. En dat geldt niet alleen buiten de lijnen, maar ook daarbinnen. Hij vierde als speler onder andere successen met huidig vierdeklasser Poolster waar hij begin jaren negentig ook zijn toenmalige ON-collega’s Jan Willem de Bos en Paul van Wilgen introduceerde. De man met de vaak stoicijnse blik en droge Engelse gevoel voor humor, die vroeger over een fluwelen balbehandeling beschikte, heeft er na deze competitie vijf seizoenen bij Gorecht op zitten. De ploeg uit Haren speelt net als Winsum in de eerste klasse en bezet daarin momenteel de derde plaats.

Vos, woonachtig in Groningen, heeft al heel wat clubs van naam en faam onder zijn hoede gehad. Hij begon in het seizoen 1994/1995 bij het toenmalige CVVB uit Bedum, vertrok na vier jaar richting het stad-Groninger Oranje Nassau en klopte vervolgens bij ACV uit Assen op de deur waarmee hij in 2001/2002 kampioen werd.

Na nog eens vijf seizoenen Oranje Nassau streek Vos neer bij het toen nog in de eerste klasse acterende Holwierde. Een jaar later vertrok hij naar studentenclub The Knickerbockers om vervolgens bij Gorecht te belanden. Met die club pakte hij in drie jaar tijd twee titels en evenzovele periodes.

De Winsumer club is blij met zijn komst. De fusievereniging heeft mooie doelstellingen voor de komende jaren en wil met de eigen clubontwikkeling en jeugdopleiding een ambitieuze eersteklasser zijn. ‘Met de voetbalervaring als trainer en speler hebben we met Bert Vos een trainer in huis gehaald die goed aan deze ontwikkeling kan bijdragen’, meldt het bestuur op de eigen website.

No Replies to "Bert Vos verruilt Gorecht voor vv Winsum"