NEC Delfzijl wint eindejaarstoernooi Loppersum

De voetballers van NEC Delfzijl hebben de 22e editie van het eindejaarstoernooi in Loppersum op hun naam geschreven. Dat deden ze eerder al in 2014 en 2015. In de finale werd Poolster met 4-1 geklopt. De eindstrijd was allesbehalve een spektakelstuk, maar dat gemis werd eerder op de avond ruimschoots gecompenseerd tijdens de overige duels in de Boshal.

Voetbalvereniging Middelstum stond deze editie aan de wieg van de invulling en had de zaakjes prima op orde. Dat het Roodeschoolster Corenos al na een avond moest afhaken, zorgde wel voor een nieuwe organisatorische uitdaging, maar die ging men niet uit de weg. Eigenlijk was het wegvallen van Corenos jammer, want tijdens de eerste poule-avond wist men maar liefst drie overwinningen te boeken en zou met die resultaten de finale-avond hebben opgeluisterd.

Nu konden De Fivel, De Heracliden en Middelstum zich gereed maken voor de beslissende slag. Dat deden ze samen met thuisclub SC Loppersum, Poolster en NEC Delfzijl. Met laatstgenoemde was meteen de grootste favoriet voor de eindzege genoemd. In de aanloop naar een mogelijke prijs liep het allemaal niet echt lekker bij de Havenkanters. Er werd ternauwernood met 2-1 van Poolster gewonnen, tegen SC Loppersum kwam men niet verder dan 2-2 en het uitgeschakelde Stedum snoepte zelfs de punten weg voor de neus van de fusieclub door met 2-3 te winnen.

Het eerste duel dat de scheidsrechters Hans Bulthuis en Robert Swijghuizen aan hun oog voorbij zagen trekken, was de wedstrijd tussen Poolster en Middelstum. De Spijksters zegevierden met 3-1 en legden daarmee een prima basis voor het verdere vervolg van de avond. NEC Delfzijl moest met De Heracliden zien af te rekenen en dat lukte (2-3) al ging het dan ook niet gemakkelijk.

Aansluitend was het de beurt aan de organiserende vereniging Middelstum en het thuis spelende SC Loppersum om de degens te kruisen. De spanning bleef tot aan het laatste fluitsignaal gewaarborgd en uiteindelijk mocht Middelstum juichen omdat ze met 2-1 hadden gewonnen.

Het treffen tussen NEC Delfzijl en De Fivel was er eentje met een pikant tintje, want dit waren de twee finalisten van het afgelopen jaar.
Het zou de ploeg uit Zeerijp niet lukken om de titel te prolongeren, want men ging met 2-5 onderuit. Daarmee werd de deur naar een nieuwe finaleplaats hardhandig dichtgegooid.

Het treffen tussen Poolster en SC Loppersum leek op een deceptie voor de Spijksters uit te draaien. De Lopsters hadden nog wat goed te maken, wisten een 0-1 achterstand in een 3-1 voorsprong om te buigen en leken de wedstrijd in de knip te hebben toen er aan de zijde van Poolster een rode kaart viel.

Merkwaardig genoeg kreeg de thuisclub het echter niet voor elkaar om het duel uit te spelen. Poolster richtte zich op en speelde een miraculeuze slotfase waarin het drie keer scoorde en (3-4) en daarmee de winst naar zich toe wist te trekken. De Heracliden gleed vervolgens soepeltjes langs De Fivel (5-2) in een duel waarin de ene na de andere Riepster speler op de bank moest plaatsnemen.

Na dit treffen stonden de finalewedstrijden vast. In de strijd om de derde en vierde plaats kwamen De Heracliden en Middelstum niet verder dan 2-2 en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Die wisten de Middelstummers beter te nemen.

Daarna volgde het klapstuk van de avond. Dat was althans waarop de toeschouwers zich hadden voorbereid. De realiteit was echter anders. Poolster trok zich terug rond het eigen doel en liet de balvirtuozen uit Delfzijl op veilige afstand hun kunstjes vertonen. De Spijksters leken niet van plan te zijn om te happen en loerden op het foutje dat ongetwijfeld een keer gemaakt zou worden. De fans zaten bijna een kwartier naar een schaakspel te kijken waarin NEC Delfzijl geen kans zag een gat in de defensie van Poolster te schieten. Toen het kort daarna wel twee keer lukte, leek de strijd beslist. Poolster deed nog wel iets terug (2-1), maar uiteindelijk streek het team van trainer Kees Pranger de winst toch op: 4-1.

Namens de organisatie sprak David de Boer na afloop van een ‘mooie winnaar’ en een geslaagd toernooi. Hij hoopt dat het evenement, ondanks de moordende concurrentie, nog jaren mag blijven bestaan. SC Loppersum gaat zich met de organisatie van het volgende toernooi bemoeien. De Boer: ‘Behoudens de clubs uit de voormalige gemeente Loppersum zullen er ook dan weer verenigingen van buitenaf worden uitgenodigd. NEC Delfzijl heeft het toernooi nu een paar keer op zijn naam geschreven. Misschien wordt het we tijd om nu eens een andere club uit te nodigen. Maar goed, dat is niet ons pakkie aan. Wij kijken in ieder geval met veel plezier terug op het evenement.’

Uitslagen finaleavond:
Poolster   – Middelstum    3-1
De Hracliden – NEC Delfzijl   2-3
Middelstum  – SC Loppersum   2-1
NEC Delfzijl – De Fivel     5-2
SC Loppersum – Poolster     3-4
De Fivel   – De Heracliden  2-5

3e/4e plaats
De Heracliden – Middelstum   2-2 
(Middelstum wint na strafschoppen)

1e/2e plaats
Poolster – NEC Delfzijl     1-4

No Replies to "NEC Delfzijl wint eindejaarstoernooi Loppersum"