Sarél de Jong kandidaat voor twee titels

De World Association of Kickboxing Organisations WAKO heeft Sarél de Jong uit Meedhuizen voorgedragen als kandidaat voor de titel World Games Athelete of the Year 2017. De Jong pakte in juli de wereldtitel in het Poolse Wroclaw. Daarbij versloeg ze Europees kampioen Cristina Caruso uit Italië, Pan American Champion Caitlin Young uit de VS en in de finale  wereldkampioene Teodora Manic uit Servië. Manic revancheerde zich in november door toen als sterkste uit de bus te komen.

Sarél de Jong heeft de kandidatuur te danken aan haar sterke optredens, de energie die ze uitstraalt en de passie voor de sport in combinatie met haar enthousiasme na het behalen van de wereldtitel. Volgens de WAKO hebben de Meedhuizer en het Nederlands team, mede door de aanmoedigingen, tijdens en na haar finale een onvergetelijke indruk achtergelaten.

De eerste stemronde voor de verkiezingen sluit op 15 januari, daarna komen er negen finalisten uit de bus. De laatste stemronde volgt dan en sluit op 31 januari. De winnaar wordt op de eerste dag van februari bekend gemaakt.

De Jong is blij met de kandidatuur. Op de vraag of ze ook aan winnen denkt, zegt ze: ‘Kans maak je altijd, maar of ik win maakt me niet zoveel uit. Het is al een hele eer dat ze me genomineerd hebben.’

WAKO is verheugd over de aandacht voor het kickboksen. De enige, wereldwijd erkende organisatie in deze tak van sport vindt elke vorm van positieve publiciteit belangrijk. Namens WAKO Nederland/VON zegt Alexander Engelhardt: Mensen als Sarél de Jong zorgen dat de sport een enorme boost krijgt. Kickboksen komt vaak negatief in het nieuws en dat is volledig onterecht.’

Overigens jaagt de Meedhuizer dit jaaar op meerdere titels, want behalve de kandidatuur van de WAKO is De Jong ook genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar 2017 in Noord-Groningen. De stemronde daarvoor is op de eerste dag van het nieuwe jaar geopend via deze site. De verkiezing vindt plaats op vrijdag 9 februari in theater De Molenberg in Delfzijl. Daarnaast zal ze in MartiniPlaza in Groningen om de wereldtitel strijden tegen Orinta van der Zee in de klasse min 64 kilo. Het gevecht vindt plaats op 23 juni tijdens het Glorious Heroes-gala.

No Replies to "Sarél de Jong kandidaat voor twee titels"