Thomas Kwint loopt pr op 800 meter

Het indoorseizoen voor Thomas Kwint is al weer een paar weken onderweg. Begin december liep de Lopster voor het eerst indoor onder de twee minuten op de 800 meter. Afgelopen weekend scherpte hij zijn persoonlijk record aan tijdens de derde ITS Isokin Indoor Track Meeting Team Sotra in Apeldoorn.

Na een ingelast trainingskamp in de indoorhal in Dortmund in de eerste dagen van 2018 werd de reis aangevangen naar Omnisport in Apeldoorn. In heel Nederland is maar één indooratletiek hal te vinden met een 200 meter-baan dus voor de wedstrijden is Kwint voornamelijk op deze hal aangewezen.

Met duidelijke instructies vooraf van coach Guido van Weeren begon Kwint in zijn serie. De eerste ronde was het tempo iets te laag. De Lopster liep op een vierde positie. In de derde ronde nam Kwint het initiatief en de leiding. Langzaam liep hij weg van de rest van het veld en finishte in een nieuw persoonlijk record van 1.58.17 minuten.  Dit betekende de vierde seizoenstijd voor de eerstejaars A-junior.

De volgende wedstrijd die Kwint, genomineerd voor de titel Sporttalent 2017, op het programma heeft staan is op 27 januari, waarna in het weekend van 10 en 11 februari het NK voor junioren zal plaatsvinden. Zijn streven is een finaleplaats op de 800 meter.

No Replies to "Thomas Kwint loopt pr op 800 meter"