DIO Bedum wil revanche op Olhaco

De heren volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum beginnen het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen de mannen van Olhaco uit Hoogeveen. De ploeg uit Bedum heeft nog een appeltje te schillen met de Drenten.

Beide ploegen hebben elkaar afgelopen najaar ook al getroffen in competitieverband. De Bedumers waren toen favoriet, aangezien de ploeg van coach Edwin ten Kate de voorgaande wedstrijden tegen Olhaco vaak vrij eenvoudig wist te winnen. Dit keer was het Olhaco dat een verrassende maar terechte 3-0 overwinning wist te boeken. Voor DIO/Bedum de kans om zich te revancheren tegen de nummer tien uit de Topdivisie.

 DIO/Bedum is ook dit seizoen een lastige ploeg om thuis te verslaan. In competitieverband hielden de Bedumers alle punten in eigen huis. Vorige maand werd in een spannend duel nog afgerekend met concurrent HLB/Van Daal. DIO wist toen een knappe 3-0 overwinning te boeken. De ploeg staat momenteel op een vierde plaats in de competitie. De achterstand op koploper Sliedrecht bedraagt 11 punten, maar de Bedumers hebben nog twee wedstrijden tegoed. Mocht DIO het gat willen verkleinen, dan mag de ploeg geen fouten meer maken. 

Olhaco kende een zeer goede start van het seizoen. Na drie overwinningen en één nederlaag deed de ploeg uit Hoogeveen nog mee om de bovenste plaatsen. Dit wisten zij echter niet  vast te houden, waardoor de heren langzaam afzakten naar de tiende plek. Olhaco heeft de punten hard nodig om niet verder in de gevarenzone te komen met het oog op degradatie. 

Voor beide ploegen is het zaak om het nieuwe jaar goed te beginnen. De wedstrijd begint om 19.30 uur. 

No Replies to "DIO Bedum wil revanche op Olhaco"