Korfballers DWA/Argo missen eindschot

De korfballers van DWA/Argo moesten het zaterdag in de eigen Ripperdahal in Winsum opnemen tegen Thrianta uit Hoogeveen. Na wederom een spannend duel waarin hard werd geknokt, wist Thrianta na een ruststand van 11-10 de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 16-18 en dus kon na afloop worden geconcludeerd dat de combinatieploeg uit Bedum en Winsum het eindschot had gemist.

Tom van der Laan en Sam Pestoor waren direct in de eerste minuut al op schot, waardoor DWA/Argo op een voorsprong kwam te staan. Vervolgens was Nick Brandsma twee keer trefzeker, waardoor DWA/Argo met een 4-0 stand de leiding had genomen. Thrianta kwam echter langzaam terug. Na twee treffers op rij van de Drenten zorgde Natasja Schuuring voor 5-2. Toen Thrianta vervolgens drie treffers op rij maakte, stond er een gelijke stand (5-5) op het scorebord.

De jongelingen uit Winsum en Bedum speelden daarna een sterke fase en scoorden maar liefst vier treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma (2x), Tom van der Laan en Lisette Hamminga. DWA/Argo kon weer even ademen. Maar zo snel als de thuisclub een voorsprong had genomen, zo snel was deze ook weer verdwenen. Thrianta scoorde ook vier treffers op rij en poetste de achterstand weg: 9-9.

De laatste fase van de eerste helft bleef erg spannend. Benjamin Pestoor wist van vlakbij de korf 10-9 op het scorebord te zetten en na een laatste treffer van Thrianta zorgde Tom van der Laan dat zijn team met een 11-10 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken voor de rust.
In de rust werd door interim trainer-coach André Pettinga benadrukt dat er meer druk gegeven kon worden in de verdediging en dat het team net zo hard moest blijven knokken als dat in de eerste helft werd gedaan. Er werd namelijk goed gespeeld door de Winsumers en Bedumers.

Thrianta kwam in de tweede helft meteen met een treffer, maar Natasja Schuuring maakte de 12-11. Hierna was Thrianta trefzeker door drie treffers op rij te maken. De ploeg uit Hoogeveen nam het initiatief over en DWA/Argo moest in de achtervolging. Nadat Nick Brandsma wederom voor zijn team had gescoord, wist Thrianta nog eens drie treffers te maken. Het gat werd hierdoor vergroot tot 13-17.

De tijd begon te dringen en dat hadden de spelers en speelsters van de thuisploeg allemaal door. Er werd met veel inzet gestreden in de laatste fase. Het werd nog even heel spannend. Lisanne Pettinga, Nick Brandsma en Lisette Hamminga wisten te scoren, waardoor er een 16-17 stand op het scorebord kwam te staan. Het lukte de thuisploeg echter niet om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kwam Thrianta nog eenmaal tot scoren. De Drenten bepaalden zo de eindstand op 16-18.

Door dit verlies is degradatie voor DWA/Argo heel dichtbij gekomen. In deze klasse wint iedereen van iedereen en zullen er veel punten gepakt moeten worden om boven de degradatiestreep te blijven. DWA/Argo zit echter steeds net aan de verkeerde kant van de score en moet toezien hoe de andere ploegen steeds verder uitlopen.

De Noord-Groningers weigeren het bijltje er bij neer te gooien en zullen zaterdag een nieuwe poging doen om tot winst te komen. Dan komt Emmeloord op bezoek. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen. Wellicht lukt dat deze keer ook. Het zal ongetwijfeld weer een spannend duel worden. De wedstrijd start om 19.15 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (3x), Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga, Sam Pestoor en Benjamin Pestoor (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo missen eindschot"