Volleyballers Trias winnen topper van Lycurgus

De volleybaldames van Trias hebben de topper tegen het stad-Groninger Lycurgus met 3-1 weten te winnen. De toeschouwers kregen in de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl een spannende wedstrijd voorgeschoteld, waarin de gasten als een raket uit de startblokken schoten. De combinatieploeg uit Appingedam en Delfzijl moest de eerste set prijs geven, maar hield het hoofd echter koel en besliste het duel vervolgens in eigen voordeel.

Je kunt allerlei termen loslaten op het duel tussen de kemphanen uit de 1e Klasse B. Welke superlatieven er ook op van toepassing waren, zeker is wel dat beide ploegen aanspraak op de titel maken. En ondertussen loert Krathos op elk foutje dat de concurrentie maakt. Er is er echter maar één die de hoofdprijs kan pakken en dus kon er op voorhand van een regelrechte volleybalkraker worden gesproken. Beide teams konden niet op volle sterkte aantreden en dus moest er her en der geïmproviseerd worden.

Zoals gezegd schoten de Stadjers als een raket uit de startblokken. Met veel servicedruk en messcherpe aanvallen werd een voorsprong opgebouwd. Trias moest in de achtervolging en probeerde setverlies te voorkomen. Punt voor punt kwam de thuisclub dichterbij, maar de eindsprint van Lycurgus bleek sterker te zijn: 21-25.

De goede lijn die de gasten hadden ingezet, wisten ze niet door te trekken. In de tweede set lukte het in de serve en de passing niet om de druk er op te houden en daar wist Trias wel raad mee. Als collectief waren de thuisdames erg sterk. Iedereen speelde zijn eigen spel en voerde de eigen opdrachten uit. De tweede set ging dan ook vrij simpel met 25-16 naar de thuisclub.

De 1-1 in sets maakte dat de volgende niet onbelangrijk was geworden. De teams hielden elkaar daarin behoorlijk in evenwicht. Tot het moment dat een van de speelsters van Lycurgus op de voet van een tegenstander stapte en lelijk ten val kwam. De set werd even stilgelegd zodat de onfortuinlijke Stadjer zich kon laten vervangen. Ze zag de rest van het duel vanaf de zijkant. Even leken de bezoekers van slag. Lycurgus bleef wel sterk aanvallen, maar werd middels de serve van Trias uit het ritme gehaald. De thuisclub zocht de minder goed spelende passers van Lycurgus op en wist een klein gaatje te slaan. Dat wist Lycurgus niet meer te dichten: 25-22.

Door het enthousiasme en de strijdlust van Trias, werd al snel duidelijk dat de thuisclub mentaal iets sterker was dan het zich dapper verwerend Lycurgus. De gasten moesten het hoofd echter buigen en de combinatieploeg won de laatste set dan ook met 19-25.

‘We begonnen prima, maar wisten ons normale niveau in de sets daarna niet vast te houden. Het klopt dat we af en toe gefrustreerd raakten door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Maar wat doe je daar aan? We maken dat wel vaker mee’, vertelde spelverdeelster Fleur van der Zee na afloop van de wedstrijd.

Haar collega Marjan Bodde begreep sommige beslissingen van de scheidsrechter ook niet. ‘Maar ja, zolang we op dit niveau spelen heb je met clubscheidsrechters te maken.’ Over de wedstrijd zei ze: ‘We hadden ook wel met 4-0 had kunnen winnen, maar kwamen slecht op gang. Uiteindelijk hebben we het blad wel kunnen omdraaien, maar dat we scherper moeten beginnen lijkt me duidelijk.’

Komend weekeinde speelt Lycurgus in eigen huis tegen het op de zevende plaats bivakkerende Abiant/Set Uppers en gaan de dames van Trias op bezoek bij het een plaats hoger geklasseerde Kroton.

* vv Trias – Lycurgus 3-1. Setstanden 21-25, 25-16, 25-22 en 25-19.

Uitslagen & stand
Trias        - Lycurgus 2    3-1
Krathos      - Oryx          4-0
Or. Massau 4 - Rolde         4-0
Dovo/Hujades - Kroton        3-1
Veracles 5   - Impala 3      3-2
Set Uppers   - Vios/K 2      3-1

Stand:
Trias              13-48 (39-16)
Krathos            14-47 (39-20)
Lycurgus 2         12-44 (37-14)
Veracles 5         12-39 (34-20)
Dovo/Hujades       12-35 (28-22)
Kroton             12-31 (28-26)
Set Uppers         14-29 (26-35)
Oryx               13-25 (23-34)
Or. Nassau 4       13-22 (20-36)
Rolde              11-20 (19-30)
Impala 3           12-19 (18-36)
VIOS/K 2           12-16 (14-36)

No Replies to "Volleyballers Trias winnen topper van Lycurgus"