Moeizame zege volleybaldames Trias

In een spannende maar voor de volleybaldames van Trias slechte wedstrijd heeft de titelkandidaat zaterdag met 2-3 van nummer zes Kroton weten te winnen.

Na de fantastische wedstrijd die de dames van de fusieclub afgelopen week tegen de nummer twee van de ranglijst hadden gespeeld, was nu Kroton de tegenstander. De dames van Trias moesten op bezoek bij de studentes uit Groningen. De thuiswedstrijd tegen Kroton werd maar moeizaam gewonnen na een wedstrijd waarin Trias absoluut niet haar niveau wist te behalen.

Dit wetende en met een hoop zelfvertrouwen naar aanleiding van de gewonnen wedstrijd tegen Lycurgus een week eerder, begonnen de dames aan het treffen. Helaas vlogen de dames niet bepaald uit de startblokken. Ze kwamen maar moeizaam op gang, aanvallend werden de punten niet afgemaakt en ook de pass was niet optimaal. Desondanks ging de set gelijk op en wist Trias deze op het nippertje te winnen: 22-25.

Ook de tweede set lieten de dames van Trias zich absoluut niet van hun beste kant zien. De pass kwam nog lang niet altijd bij de spelverdeelster terecht met als gevolg dat het spel niet optimaal verdeeld kon worden. Wel wisten de aanvalsters zo langzamerhand wat meer punten te scoren. Trias kreeg er in deze set wel flink van langs. Met maar liefst 25-13 ging de set naar de studentes van Kroton.

Met de woorden van de coach in hun achterhoofd: ‘spelen alsof je deze set moet winnen om kampioen te worden’ begon de combinatieploeg aan de derde set. Met succes, want de aanvalsters wisten de punten te scoren en ook met de service werden nu de juiste speelsters aan de overkant gevonden. Met 14-25 wist Trias deze set binnen te slepen.

In de vierde set wist Trias dit spel niet voort te zetten. Al gauw keken de dames tegen een achterstand van maar liefst elf punten aan. Dit was met name het gevolg van een nog grotere dip in de passing. Bijna geen bal wist de spelverdeelster te bereiken. Voor de coach reden om in een time-out de dames flink toe te spreken. Dat ze de boodschap goed begrepen hadden, bleek al snel. Trias wist het verschil tot vier punten terug te brengen. De set duurde echter niet lang genoeg om hem helemaal te doen keren: 25-20.

Tijd voor de alles beslissende vijfde set. Hoewel deze erg spannend was trok Trias met 13-15 aan het langste eind en du was de buit binnen.
Een moeizame overwinning voor de dames die, als ze kampioen willen worden, tegen dit soort tegenstanders zo min mogelijk punten moet laten liggen. Inmiddels voelen de dames de hete adem van nummer twee Lycurgus wel degelijk in hun nek. Zij wisten namelijk een 4-0 overwinning te boeken.

Komend weekeinde spelen de dames een thuiswedstrijd in de Brede School Noord in Delfzijl. Om 18.00 uur is dan VIOS/Kolham 2 de tegenstander. VIOS staat laatste in de poule, dus een 4-0 overwinning lijkt noodzakelijk.

* Kroton – Trias 2-3. Setstanden: 22-25, 25-13, 14-25, 25-20 en 13-15.

No Replies to "Moeizame zege volleybaldames Trias"