Zieke Suzanne Libbers toont vormbehoud

Atlete Suzanne Libbers uit Adorp heeft afgelopen weekeinde in Apeldoorn de beste seizoensprestatie neergezet op de 400 meter indoor in de categorie meisjes Junioren B. Gezien haar gezondheidsklachten mag dat een prima prestatie worden genoemd.

Libbers beleeft tot nu toe een moeizame winter. Ze heeft de afgelopen maanden last gehad van een spierblessure, kreeg te kampen met longklachten en de afgelopen negen dagen was ze ziek. Hierdoor is haar indoor-seizoen behoorlijk in de war gelopen. Ze heeft een aantal wedstrijden moeten laten schieten of presteerde heel matig.

Ondanks alle misere was ze dit weekeinde in Apeldoorn voor de PEC1910 indoor. Dit is een nationale wedstrijd voor junioren en senioren waar de hele Nederlandse top aanwezig was. Ondanks haar fysieke gesteldheid en een week zonder training was toch besloten om te gaan, omdat dit haar laatste wedstrijd voor het NK indoor op 10 en 11 februari was.

De jeugdige Adorper liep de 400 meter bij de vrouwen senioren omdat ze in haar eigen leeftijdscategorie weinig tegenstand heeft.
Uiteindelijk liep ze naar een tijd van 58,22 seconden. Een kleine seconde boven haar indoor pr van 57,27 seconden, maar het was wel veruit de beste seizoensprestatie bij de meisjes B. Hiermee heeft Suzanne Libbers, genomineerd voor de titel Sporttalent van Noord-Groningen aangetoond dat het met haar vorm wel goed zit en dat ze klaar is voor het NK over twee weken. De komende weken heeft ze nog voldoende tijd om helemaal te herstellen en de puntjes op de i te zetten.

No Replies to "Zieke Suzanne Libbers toont vormbehoud"