Doek valt voor korfballers DWA/Argo

Het doek is gevallen voor de korfballers van DWA/Argo. De combinatieploeg uit Winsum en Bedum moest op bezoek bij DIO in Oosterwolde. De vorige ontmoeting werd nipt gewonnen door DIO, maar zaterdag was DIO duidelijk de betere ploeg. Na een ruststand van 17-10 kon DWA/Argo de thuisclub in de tweede helft niet meer inhalen. De eindstand werd 26-17. Door dit resultaat en door de andere uitslagen in de klasse is het voor DWA/Argo niet meer mogelijk om nog op een veilige plaats te komen en is degradatie dus een feit.

De toon werd werd meteen gezet door koploper DIO. Met drie treffers op rij stond er 3-0 op het scorebord. Er werd vanaf het begin door beide partijen in een hoog tempo gespeeld, waardoor er af en toe balverlies werd geleden. Natasja Schuuring zorgde voor het eerste doelpunt van DWA/Argo. Hierna vielen de treffers om en om. Bij een 8-6 stand maakte DIO twee treffers. Lisette Hamminga zorgde voor 10-7, maar wederom was het DIO dat twee treffers op rij wist te maken.

In deze fase ging het hard bij de thuisclub. Met een hoog schotpercentage liep DIO snel uit naar een ruststand van 17-10. De treffers van DWA/Argo kwamen uit handen van Nick Brandsma (2) en Natasja Schuuring. In de rust werd door trainer-coach André Pettinga benadrukt dat er goed werd gespeeld en dat er toch tien doelpunten waren gemaakt. Dit moest de tweede helft voortgezet worden.

In het tweede bedrijf wist DIO na een paar minuten weer twee treffers te maken. DWA/Argo kende vervolgens een scherpere fase en maakte drie treffers. DIO was niet meer zo scherp als in het eerste bedrijf en hier maakte DWA/Argo gebruik van. Na 20-13 scoorden Sam Pestoor en Nick Brandsma allebei en dat zorgde voor een 20-15 tussenstand.

De jongelingen uit Winsum en Bedum kwamen steeds dichterbij, maar DIO zette even aan en maakte een einde aan alle illusies van de gasten door vier treffers te scoren: 24-15.

Hierna gaf trainer-coach André Pettinga zijn reservespelers nog wat speeltijd. Hij zette een heel vak in en zo debuteerden de zusjes Evi en Yarin Smedema. Samen met Dennis Lam en Jesse Reker vormden zij een heel vak met A-spelers. Dit pakte goed uit, want ook Jesse Reker wist zijn goaltje mee te pikken. De eindstand werd uiteindelijk 26-17 nadat ook Tom van der Laan nog een laatste goal scoorde.

Doordat DWA/Argo, met nog drie wedstrijden te gaan, niet meer boven de zevende plek uit kan komen, is degradatie een feit. De ploeg kan de laatste wedstrijden vrijuit spelen en weet dat het in het volgend seizoen in de vierde klasse uit gaat komen. Zaterdag speelt DWA/Argo wederom een uitwedstrijd. De ploeg uit Winsum en Bedum gaat dan op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. Het duel start om 20.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6x), Tom van der Laan (4x), Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga en Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
Lintjo		- Harkema		20-18
DIO		- DWA/Argo		26-17
Emmeloord	- Invicta/Frigro	20-13
Pallas		- Thrianta		20-19

Stand:
DIO			        11-15
Emmeloord		        11-13
Thrianta		     	11-12
Pallas			        11-12
Harkema		            11-11
Invicta/Frigro		        11-11
Lintjo			        11-10
DWA/Argo		        11- 4

No Replies to "Doek valt voor korfballers DWA/Argo"