Moeizame uitzege Kenders Bouw/DIO Bedum

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum moesten het zaterdag in een uitwedstrijd opnemen tegen CAS CRM/ZVH uit Zevenhuizen (ZH). In een zwaarbevochten wedstrijd werd een 2-0 achterstand omgebogen en uiteindelijk in een 2-3 overwinning omgezet.

DIO/Bedum heeft het gehele seizoen al moeite om uitwedstrijden winnend af te sluiten. Alleen van hekkensluiter Compaen werd vrij eenvoudig gewonnen. De overige uitwedstrijden werden allemaal verloren. Ook tegen ZVH leek het die kant op te gaan.

De Bedumers begonnen vrij goed aan de eerste set. Al snel werd een voorsprong van enkele punten gepakt. Die voorsprong hield DIO vast tot aan 11-15. Vanaf dat moment kwam er een mindere fase en trok de thuisploeg de stand gelijk. Tot aan de twintig punten ging het gelijk op, maar daarna liep ZVH uit. Met 25-22 werd de eerste set dan ook door de gastheren gewonnen.

In de tweede set ging het vervolgens helemaal mis voor DIO. De ploeg wist zijn mogelijkheden niet meer te benutten en de foutenlast werd alsmaar groter. ZVH liep mede hierdoor verder uit via de standen 12-7 en 21-10. De tweede set ging dan ook met ruime cijfers naar de thuisploeg: 25-11.

Het leek hierdoor wederom een zware avond te worden. De derde set was in het begin ook voor de thuisploeg. Halverwege de set stond het 17-14. Dit verschil wist ZVH nog vast te houden tot aan de twintig punten. Daarna kwamen de Bedumers punt voor punt weer dichterbij. Bij een stand van 22-23 nam DIO de leiding over en gaf die ook niet meer uit handen. Met 23-25 werd de derde set gewonnen en de stand op 2-1 gebracht.

Het vertrouwen groeide vervolgens in de vierde set. DIO begon eindelijk de servedruk op te voeren waardoor de thuisploeg al snel in de problemen kwam. Bij een stand van 9-14 liep DIO alsmaar verder uit. ZVH kon nog vier punten bijschrijven in de set, maar de overige waren allemaal voor de Bedumers. Met 13-25 werd de vierde set gewonnen en dus moest er een vijfde set aan te pas komen om de winnaar te bepalen.

Bijna de hele vijfde set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het verschil werd pas aan het einde gemaakt. Bij een stand van 12-14 kreeg DIO de eerste wedstrijdpunten. Daarvan wist ZVH er nog één weg te werken, maar beide de tweede was het wel raak. Michael ter Veer maakt het beslissende punt, waardoor DIO de vijfde en beslissende set met 13-15 wist te winnen.

Zaterdag komt hekkensluiter Compaen op bezoek in sporthal De Beemden. De ploeg uit Oostzaan vecht tegen degradatie en is er alles aangelegen om te winnen. Kenders Bouw DIO/Bedum wil de volle buit in Bedum houden om zo nog in het spoor van koploper Sliedrecht te blijven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

No Replies to "Moeizame uitzege Kenders Bouw/DIO Bedum"