Lycurgus revancheert zich voor verlies tegen Trias

De volleybaldames van Trias hebben zaterdag de strijd om de eerste plek in de competitie tegen naaste concurrent Lycurgus 2 niet weten te winnen. In een wedstrijd waarin Trias te veel fouten maakte, gingen de Stadjers er met de winst (3-1) vandoor en zijn zij de nieuwe nummer een op de ranglijst. De gastvrouwen revancheerden zich hiermee voor de nederlaag die een maand geleden in Delfzijl werd geleden.

Wetende dat het wel degelijk mogelijk was en met als inzet de koppositie, begonnen de dames aan het duel. Lycurgus had een duidelijk strijdplan en probeerde gelijk druk te zetten met de service. Specifieke speelsters werden uitgezocht. Trias was hier niet op voorbereid en de dames keken behoorlijk snel tegen een achterstand aan. In de eerste set kwamen ze er dan ook niet aan te pas. Met maar liefst 25-11 ging die naar Lycurgus.

In de tweede set kwam Trias een stuk beter uit de startblokken. Ze wisten nu ook behoorlijk wat druk te leveren met de service, hetgeen hen in de eerdere ontmoeting de overwinning had bezorgd. De pass kwam beter aan waardoor de aanvalsters meer punten wisten te scoren. Hoewel Lycurgus in de buurt bleef, wist Trias de set winnend af te sluiten: 21-25.

Nu de dames de smaak te pakken hadden, wisten ze het goede spel ook in de derde set voort te zetten. In het begin wist Trias met een servicereeks een gat te slaan van negen punten. Dit gat wisten ze tot in de twintig te behouden.

Op dat moment kwam er aan de kant van de tegenstander een serveerster aan bod waar Trias veel moeite mee had. Passend werden er veel fouten gemaakt en wanneer de pass wel aankwam wisten de aanvalsters deze niet de benutten. Binnen een mum van tijd stond het weer gelijk. Een dreun aan de kant van Trias, die de dames niet meer te boven wisten te komen. Lycurgus ging er met de set vandoor die Trias al binnen dacht te hebben: 27-25.

Een 3-2 overwinning zou voor Trias genoeg zijn voor de koppositie en dus was er nog niks verloren. De dames wisten na de verloren derde set de knop echter niet om te zetten. Vooral aanvallend wisten ze de punten niet meer af te maken. Dit had als resultaat dat ze al gauw achter stonden met een verschil van zes punten.

Lycurgus had inmiddels de eenentwintig punten bereikt toen Trias met een servicereeks weer in de buurt wist te komen. Aan de kant van Lycurgus zorgde dat voor de nodige zenuwen waardoor het onverwachts weer gelijk op ging. Hoewel Trias het nodige aantal setpoints kreeg om een vijfde set af te dwingen, wisten de dames het niet af te maken. Lycurgus daarentegen greep de kans met beide handen aan en wist met 30-28 de laatste set en dus de wedstrijdwinst binnen te halen.

Trias heeft nog zicht op het kampioenschap maar heeft dit niet meer in eigen hand. De dames moeten zorgen dan ze de resterende wedstrijden winnen en zo weinig mogelijk punten laten liggen. Voor hen is het te hopen dat Lycurgus hier en daar wat puntjes laat liggen. Trias heeft vier weken de tijd om zich hier op voor te bereiden. Men speelt namelijk pas op 10 maart weer een wedstrijd. Deze wordt gespeeld in sporthal Eelwerd in Appingedam. Het duel tegen Oryx begint om 20.00 uur. Oryx staat momenteel op de achtste plaats.

* Lycurgus – Trias 3-1. Setstanden 25-11, 21-25, 27-25 en 30-28.

No Replies to "Lycurgus revancheert zich voor verlies tegen Trias"