Turnsters VIOS grossieren in edelmetaal

Een zestal jonge turnsters van VIOS uit Warffum kwam onlangs in actie tijdens hun eerste voorwedstrijd NTS C in Middelstum. Het ging om Irmlinde Blomsma, Linde Kuiper, Tess Zemering, Nora de Vries, Lobke Kolstein en Gien Jonkheer en hun trainsters Sandra Bosman en assistent trainster Maaike Berghuis.

Linde Kuiper en Irmlinde Blomsma moesten het in de categorie mini-instap D3 tegen zevenentwintig andere turnsters opnemen. Het duo begon op vloer, waar ze een keurige oefening turnden. Kuiper kwam tot een score van 13.950 en Blomsma haalde 13.650. Op sprong turnden beide turnsters twee keer een prachtige handstandoverslag tot ruglig. Kuiper scoorde 13.175 en Blomsma 13.250. Op brug turnden ze alle plus elementen en dit deden ze keurig. Het leverde Kuiper 13.767 op en Blomsma 13.067.

Het laatste toestel was de balk. De balk als laatste is altijd spannend. Bij Kuiper lukte het ophurken tot hurkzit niet, verder was de oefening strak. De oefening van Blomsma was iets minder strak, maar alle elementen werden wel heel netjes uitgevoerd. Kuiper kwam tot 11.700 en Blomsma haalde een 12.800. Kuiper eindigde met een puntentotaal van 52.592 op de derde plek. Blomsma eindigde met een puntentotaal van 52.767 op de tweede plek.

Tess Zemering kwam in actie in de categorie mini instap D2 en moest het opnemen tegen elf andere turnsters. Zemering begon met een mooie strakke oefening op vloer (13.450). Op de sprong liet Zemering twee keer een handstandoverslag tot ruglig zien. Zemering heeft hier nog een beetje moeite mee, maar scoorde prima (13.525). Op brug turnde ze veruit de beste oefening in haar categorie (13.600). Ook op de balk kwam ze tot een prachtige oefening met een mooie handstand (13.333). Met een puntentotaal van 53.908 eindigde Zemering op de eerste plaats.

Nora de Vries moest het opnemen tegen vijfentwintig andere turnsters in de categorie Pupil 1 D2. De Vries begon sterk op sprong, waar zij twee keer een handstandoverslag over de kast turnt tot ruglig (13.300). Op de brug turnde De Vries prachtige strekhangzwaaien, echter ging de buikdraai te hard waardoor zij ten val kwam. De Vries maakte de oefening verder keurig af en scoorde toch het vierde cijfer (11.967).

Voor balk was de Vries zenuwachtig. Het inturnen verliep prima, alleen tijdens de oefening kwamen toch de zenuwen om de hoek kijken waardoor een aantal elementen te snel werden uitgevoerd en ten val kwam met de klemrol (10.900). Na drie toestellen stond De Vries zesde en het laatste toestel was vloer. Gezien de tussenstand was er nog van alles mogelijk. De Vries turnde als laatste op het toestel vloer, waar zij mooie elementen turnde (13.867). Met een puntentotaal van 50.034 eindigde De Vries op de tweede plaats.

Lobke Kolstein kwam uit in de categorie Instap D2, waar zij het tegen vierentwintig andere turnsters moest opnemen. Kolstein begon op sprong heel sterk met twee keer een handstandoverslag tot ruglig (14.075). Op brug turnde zij een veel betere oefening dan tijdens de training, de oefening voerde Kolstein keurig uit (13.433). Ook Kolstein was gespannen voor balk en zag op tegen de handstand en de koprol. Kolstein viel met handstand van de balk, maar verder was de oefening keurig (12.400). Hij stond vierde na drie toestellen en mocht als laatste op vloer.

Ze was nerveus voor handstandoverslag, daarom besloten Kolstein en trainster Bosman om de handstandoverslag weg te laten en daarvoor in plaats een arabier kaats te turnen. Kolstein liet een mooie oefening zien op vloer (13.500). Met een puntentotaal van 53.408 eindigde zij op een mooie tweede plaats.
Gien Jonkheer kwam als laatste in actie van het zestal jonge turnsters. Jonkheer kwam uit in de categorie Pupil 1 D3, waarin zij het tegen zeven andere turnsters moest opnemen. Jonkheer begon op vloer, waar zij helaas niet helemaal vlekkeloos begon. Jonkheer pakte het goed op en maakte de oefening keurig af (12.350). Op sprong liet zij twee keer een prima handstandoverslag tot ruglig zien. (13.450).

Voor de brug had Jonkheer al een aantal weken kriebels in de buik. Ze vindt dit lastig en zag hier dan ook tegenop. Bij het inturnen wou de buikdraai ook niet lukken, maar gelukkig ging de oefening tijdens de wedstrijd juist heel goed. Alle elementen lukten en dat was al een hele goede prestatie. (11.833). Voor Jonkheer was balk het laatste toestel. Zij turnde hier een beheerste oefening met een prachtige zweefstand en klemrol (12.933). Met een puntentotaal van 50.566 eindigde Jonkheer op de tweede plek. De trainsters Bosman en Berghuis kijken terug op een zeer geslaagde dag met een aantal mooie leerpunten voor de turnsters.

No Replies to "Turnsters VIOS grossieren in edelmetaal"