Pijnlijke nederlaag Kenders Bouw/DIO Bedum

De heren volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben zaterdag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen hekkensluiter Compaen. De gasten uit Oostzaan wonnen tegen de verwachting in met 2-3 van de gastheren. Voor DIO is het de eerste thuisnederlaag in competitieverband van dit seizoen.

Coach Edwin ten Kate kon voor deze wedstrijd niet over Lennart Harmsen beschikken in verband met een weekend weg. Ook Rik Bakker en Bert Bouwers waren niet inzetbaar. Beide heren waren niet fit genoeg om te spelen. Wel kon Gerben Geertsema zijn rentree na een klein half jaar blessureleed weer maken.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste set tot net boven de tien punten in evenwicht. Vanaf dat moment nam DIO de leiding over. Via een goeie serveserie van Dewi Verseput kwamen de Bedumers op een 14-11 voorsprong. Dit gaatje hield DIO tot het einde van de set vast. Met 25-21 werd de eerste set gewonnen. Toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn.

In de tweede set nam DIO meteen weer de leiding. Via de setstanden 8-4 en 14-9 leek het erop dat DIO ook de tweede set eenvoudig ging pakken. Bij een stand van 19-13 kregen de heren uit Compaen het echter op de heupen. Via een lastige serve werd de passlijn van DIO onder vuur genomen. Compaen maakte daarmee zeven punten op rij en namen zodoende de leiding over (19-20). De gasten uiteindelijk de tweede set met 22-25.

DIO hrstelde zich in de derde set. Halverwege, bij een stand van 11-10 nam DIO verder afstand van Compaen. Met ruime cijfers werd de derde set dan ook overtuigend door de Bedumers gewonnen: 25-19.

Net als in de voorgaande sets was het de thuisploeg die de leiding nam. Bij een stand van 10-5 leek het erop dat DIO een ruime marge had opgebouwd, maar Compaen knokte zich wederom terug in de wedstrijd. Richting het einde van de set kwam Compaen als eerste op setpunt en wist dit punt ook te benutten. Met 23-25 werd het 2-2 in sets en moest er een vijfde set aan te pas komen.

DIO had moeite om zich te herstellen van wederom een weggegeven mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Dat was ook zichtbaar in de vijfde set. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor en de beslissing viel dan ook in de verlenging van de set. Compaen was hierin de betere ploeg en wist de set met 14-16 te winnen en daarmee ook de wedstrijd.

Voor Kenders Bouw DIO/Bedum een teleurstellende wedstrijd, waarin het tot tweemaal toe een ruime voorsprong had weggegeven. Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Pelster/Cito uit Zeist op bezoek. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

* Kenders Bouw/DIO Bedum – Compaen 2-3. Setstanden 25-21, 22-25, 25-19, 23-25 en 14-16

No Replies to "Pijnlijke nederlaag Kenders Bouw/DIO Bedum"