Prima zwemtoernooi Azuro in Dubbelslag

In zwembad Dubbelslag in Delfzijl is het afgelopen weekeinde een internationale zwemtweedaagse gehouden. Enkele honderden zwemmers en zwemsters uit binnen- en buitenland, waren van de partij op het evenement dat door zwemvereniging Azuro werd georganiseerd. Azuro is ontstaan uit ZPCA Appingedam en Eemsrobben uit Delfzijl. De organiserende vereniging ging er overigens met de eerste plaats vandoor. De startgemeenschap  KSN uit  Emmen/Beilen/Smilde werd tweede en Bubble uit Veendam eindigde op de derde plaats .

Het was op zaterdag al vroeg een komen en gaan van zwemliefhebbers bij Dubbelslag. Ze wilden allemaal met hun neus aan het venster staan, maar het was niet voor iedereen weggelegd om het podium te mogen betreden. Aan het toernooi deden verenigingen uit Nederland en Duitsland mee. Naast de individuele nummers was er eveneens een meerkamp-klassement aan het toernooi verbonden. Op het progamma stonden 50 en 100 meter-nummers.

Onder de deelnemers bevond zich ook Marije Oosterhuis, lid van de organiserende  vereniging. De 22-jarige heeft een stapje terug gedaan en zwemt niet meer op hoog niveau. ‘Het valt niet mee als je blessures oploopt, herstellen moet om dan vervolgens weer op je oude niveau terug te komen. In het verleden trainde ik zo’n dertig uur per week. Nu zijn het enkele uren. Het is eigenlijk wel prima zo. Tenminste, voor dit moment.’

De talentvolle Amber Koning (15) uit Delfzijl heeft nog wel wat om voor te zwemmen. Ze kan zich meten met de top tien van Nederland en vindt dat ze haar plafond nog niet heeft bereikt. Of er voor haar ooit een internationale carrière in zit? ‘Ik hou me daar niet zo mee bezig. Waarschijnlijk is dat te hoog gegrepen voor mij. Laat me maar mooi op nationaal niveau meedoen. Dat is genoeg’, vindt de tiener.
Uit het feit dat het bad twee dagen lang prima bezet was, bleek wel dat de zwemsport nog altijd populair is.

En dat het evenement van Azuro eveneens in trek is, werd wel duidelijk toen leden van zwemvereniging Zwartsluis in de kantine opdoken. Op de vraag of ze na afloop in de prijzen zouden zwemmen, antwoordde ploegleider Eveline Schuite; ‘We gaan niet met lege handen weg, maar bovenaan zullen we niet eindigen. Je zou kunnen zeggen dat wij de Olympische gedachte een beetje in stand houden. Winnen is mooi, maar aan een toernooi als dit meedoen is op zich al een prijs. Ze hebben de zaken hier prima voor elkaar. We komen volgend jaar graag terug.’

Complimenten die de organisatie, met Koen en Inez van Soest als aanjagers, als muziek in de oren moet klinken. Maanden van voorbereiding hebben zich vertaald in een glad verlopen zwemweekend, waarbij de enige aanwezige rimpels zich in het water van Dubbelslag bevonden. Na afloop van het zwemtoernooi kon Azuro op een prima toernooi terugkijken,  waaraan zestien Nederlandse en drie Duitse verenigingen deelnamen.

No Replies to "Prima zwemtoernooi Azuro in Dubbelslag"