Rugbyers DRC Phoenix verliezen van Stadjers

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond zondag de uitwedstrijd tegen Groningen op het programma. Voor de Delfzijlsters een belangrijke wedstrijd, omdat de uitslag in feite zou bepalen of degradatie voorkomen kon worden. De Stadjers wisten uiteindelijk met 31-12 te winnen.

De directe concurrenten  uit Heerenveen hadden wel van de Groningers weten te winnen en om mee te kunnen blijven doen in de competitie moest er ook door Phoenix gewonnen worden. Met zeventien man sterk leek dat een te halen opgave. Met veel ervaren spelers in het veld en een tweetal wissels leek de kans een stuk groter te zijn.

De eerste helft zette Phoenix de toon. Het spel van de Delfzijlsters draait voornamelijk om goed hard inlopen en in balbezit blijven. Dit betekent getackelde medespelers beschermen in plaats van de bal overnemen, samen werken in plaats van zelf gaan. Dit vergt behoorlijk wat discipline en het kost tijd om dat er in te krijgen.

Het ging dan ook vaak goed, maar als het fout ging, was het ook echt fout. De Stadjers waren namelijk meer van het breed lopen om meters te maken en dat is waar DRC Phoenix moeite mee heeft. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een achterstand van 21-7.

De tweede helft werd voortgeborduurd op de eerste helft. Aanvallend hard inlopen en verdedigend hard tackelen. Voor DRC Phoenix staat het hele seizoen al in het teken van blessures en deze wedstrijd was niet anders. Een ervaren kracht moest van het veld vanwege een ribblessure. Hierdoor komen de Havenkanters volgende week ook zonder deze speler op het veld te staan.

De rest van de tweede helft wist DRC Phoenix nog wel meerdere malen bij de tryline van de tegenstander in de buurt te komen waaruit nog een try gedrukt werd door het harde spel. Uiteindelijk was dat voor DRC Phoenix ook de laatste try, twee stuks in totaal. Waren de twee afgekeurde tries niet afgekeurd was er nog een bonuspunt binnengesleept, maar het mocht niet zo zijn. De eindstand werd 31-12.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix verliezen van Stadjers"